Panamatkrydda – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag ett recept på panamatkrydda!

Panamat är en väl avvägd kombination av paprikapulver, spiskummin, svartpeppar, lökpulver, vitlökspulver, havssalt och torkade örter som timjan och oregano. Denna kryddmix en komplett smakupplevelse som är god till exempelvis kyckling, biff, fläsk eller grillat!

Jag gillar denna kryddning till tacos. Oavsett om det är tacos på kyckling, nötkött eller grönsaker, tycker jag kryddmixen ger en god och djup smakprofil.

Man kan också ge sin yoghurtsås eller guacamole en extra kick genom att blanda i denna panamat-kryddmix. Kombinationen av avokado, tomat, lök och kryddmixen skapar en smakrik och läcker guacamole som passar perfekt som dipp eller tillbehör till mexikanska rätter.

Senast testade jag panamat till grillad majs. Då penslade jag majskolven med lite smör och strödde sedan över kryddmixen innan jag grillar majsen. Resultatet blev en perfekt balanserad kombination av sötma, smörighet och kryddighet!

Möjligheterna är många! Här nedanför kommer receptet! Smaklig, gott kryddad måltid önskar jag er alla!

Panamatkrydda

Receptet – Så gör du:

Panamatkrydda

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Panamat är en kryddmix som kombinerar paprikapulver, spiskummin, svartpeppar, lökpulver, vitlökspulver, havssalt och torkade örter för en härligt balanserad och autentisk smakupplevelse. Gott till exempelvis kyckling, kött, eller grönsaker!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 1 burk

Utrustning

Ingredienser
 

  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1/2 tsk havssalt
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 1/2 tsk torkad oregano

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser i en skål eller burk och rör om ordentligt tills kryddorna är jämnt fördelade.
  • Färdig! Krydda direkt eller förvara lufttätt och undan solljus i en kryddburk!
Måltid Tilltugg
Kök Latinamerikanskt, Mexikanskt, Svenskt
Nyckelord Panamatkrydda

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar