I denna artikel ger jag ett recept på panamatkrydda!
Panamat är en väl avvägd kombination av paprikapulver, spiskummin, svartpeppar, lökpulver, vitlökspulver, havssalt och torkade örter som timjan och oregano. Denna kryddmix en komplett smakupplevelse som är god till exempelvis kyckling, biff, fläsk eller grillat!
Jag gillar denna kryddning till tacos. Oavsett om det är tacos på kyckling, nötkött eller grönsaker, tycker jag kryddmixen ger en god och djup smakprofil.
Man kan också ge sin yoghurtsås eller guacamole en extra kick genom att blanda i denna panamat-kryddmix. Kombinationen av avokado, tomat, lök och kryddmixen skapar en smakrik och läcker guacamole som passar perfekt som dipp eller tillbehör till mexikanska rätter.
Senast testade jag panamat till grillad majs. Då penslade jag majskolven med lite smör och strödde sedan över kryddmixen innan jag grillar majsen. Resultatet blev en perfekt balanserad kombination av sötma, smörighet och kryddighet!
Möjligheterna är många! Här nedanför kommer receptet! Smaklig, gott kryddad måltid önskar jag er alla!
Receptet – Så gör du:
Panamatkrydda
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk kryddpeppar
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1/2 tsk havssalt
- 1/2 tsk torkad timjan
- 1/2 tsk torkad oregano
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser i en skål eller burk och rör om ordentligt tills kryddorna är jämnt fördelade.
- Färdig! Krydda direkt eller förvara lufttätt och undan solljus i en kryddburk!