Palsternackspuré – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på palsternackspuré!

Jag älskar smaken hos denna otroliga palsternackspuré, som blir härligt slät och fantastisk god! Detta är ett riktigt smakrikt och nötigt alternativ till vanlig potatispuré. Gott till i princip alla typer av kött och fisk!

Palsternackor har en har en nötig, vacker smak som verkligen gör smaken hos denna typ av puré unik. Den känns lyxig, men är samtidigt väldigt enkel att göra.

Gott till exempelvis torsk, kyckling, fläskfilé, lamm, spätta, lax, oxfilé och så mycket mer! Passar perfekt som ett alternativ till alla rätter som är goda tillsammans med vanlig potatispuré!

Vill man smaksätta palsternackspurén, så kan jag tipsa om att man tillsätter en skalad vitlöksklyfta redan ner i kastrullen inför kokning tillsammans med palsternackan.

För ett tillbehör på tallriken som är enkelt att göra men som känns riktigt lyxigt och fint, så rekommenderar jag varmt denna goda puré! Receptet på hur man gör hittar ni precis här nedanför.

Palsternackspuré

Receptet – Så gör du:

Palsternackspuré

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Jag älskar smaken hos denna otroliga palsternackspuré, som blir härligt slät och fantastisk god! Detta är ett riktigt smakrikt och nötigt alternativ till vanlig potatispuré. Gott till i princip alla typer av kött och fisk!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 kg palsternacka
  • 5 dl mjölk
  • 5 dl vispgrädde
  • salt efter smak
  • nymalen svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Skala palsternackan och skiva den sedan i skivor som är cirka 1 centimeter tjocka vardera.
  • Tillsätt den skivade palsternackan till en stor kastrull och tillsätt mjölk och vispgrädde. Rör om lite lätt.
  • Sätt kastrullen på värme och låt koka upp. Låt sedan det hela sjuda (koka på låg värme) i cirka 30 till 40 minuter. Håll speciellt uppsikt efter 30 minuter. När palsternackan känns mjuk efter att man tar den med en gaffel så är det färdigt!
  • Häll av vätskan men spara den, exempelvis genom att placera en skål under ett durkslag. Vi kommer tillsätta i alla fall delar av den tillbaka till purén snart!
  • För över palsternackan tillbaka till kastrullen, eller till en stor skål som passar för mixning.
  • Mixa palsternackan med en stavmixer, eller en elvisp. Rör om lite för att känna av konsistensen, och tillsätt av den gräddiga vätskan vi sparade tills palsternackspurén känns slät och fin.
  • Krydda med salt och peppar efter smak.
  • Servera och njut av din palsternackspuré!
Måltid Huvudrätt, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Palsternackspuré

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar