I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på palsternacksmos, utan potatis!
När du tröttnat på potatismos, testa då detta ljuvliga palsternacksmos! Jag gör mitt palsternacksmos utan någon potatis och tycker det är det bästa sättet. Ersätter potatismos som tillbehör i rätter!
När man testat detta palsternacksmos en gång så är man fast och vill göra det mer och mer som alternativ till potatismos. Alla jag någonsin har serverat detta till älskar det till fullo!
Jag fick palsternacksmos på en restaurang och det var så gott att jag började använda palsternacka mer och mer. Sedan jag började med det här receptet så har det inte lämnat någon besviken!
Receptet – Så gör du:
Palsternacksmos (utan potatis)
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 800 g palsternacka, skalad och skivad
- salt och nymalen svartpeppar
- 2,5 dl mjölk
- 1 tsk torkad timjan
- 60 g smör
- olivolja
- persilja till garnering (valfritt)
Instruktioner
- Lägg den skalade och skivade palsternackan i en kastrull, krydda med en nypa salt och tillsätt mjölk. Sätt sedan på medelvärme och låt sjuda. Koka tills palsternackan är mjuk, en kniv ska lätt gå igenom utan motstånd, cirka 12 till 15 minuter.
- Lyft ur palsternackorna och placera i en ren skål eller bunke, och tillsätt smöret till palsternackorna. Tillsätt lite av mjölkblandningen åt gången och mixa med stavmixer för att palsternackan ska få en bra, krämig konsistens. Smaka av med timjan, salt och peppar och tillsätt till sist olivolja, och om du vill, lite persilja.
- Färdigt! Njut av ditt goda palsternacksmos!