Pajdeg med olja – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på pajdeg med olja!

Denna läckra pajdeg med olja är klart på under 20 minuter! Du kommer att älska denna enkla pajdeg som kräver lite arbete. Släng bara ingredienserna med en gaffel, samla ihop degen, tryck ut i pajformen och grädda! Den är perfekt för söta eller salta pajer!

Du behöver inte oroa dig för det här med det här receptet på pajdeg med olivolja! Det är riktigt läckert och får komplimanger varenda gång jag bjuder på en paj med denna pajdeg!

Den kan användas till både matiga pajer såväl som dessertpajer, och receptet ger deg till 1 paj. Kort sagt älskar jag denna pajdeg med olja och rekommenderar den starkt. Testa gärna, så hoppas jag att alla har det så bra!

Pajdeg med olja

Receptet – Så gör du:

Pajdeg med olja

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna läckra pajdeg med olja är klart på under 20 minuter! Du kommer att älska denna enkla pajdeg som kräver lite arbete. Släng bara ingredienserna med en gaffel, samla ihop degen, tryck ut i pajformen och grädda! Den är perfekt för söta eller salta pajer!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 pajdeg

Ingredienser
 

  • 4,75 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk bakpulver
  • 1,25 dl olivolja
  • 0,6 dl mjölk

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 230 grader Celsius.
  • I en pajform med ca 22 centimeters diameter, rör ihop mjöl, salt och bakpulver. Vispa mjölken, olivoljan i en måttbägare. Tillsätt vätskan i pajformen. Rör om med en gaffel för att blanda.
  • När degen är blandad, samla ihop den till en boll och platta ut den till en skiva i pajformen. Tryck ut den jämnt längs botten och uppåt på sidorna av pajformen för att bilda en skorpa. Nagga hål i botten av skorpan med en gaffel.
  • Grädda vid 230 grader Celsius i 10 minuter eller tills den är lätt gyllene. (Överbakning gör att skorpan blir seg.) Låt skorpan svalna på galler när den är klar.
  • Förvara den bakade skorpan täckt i rumstemperatur i upp till ett dygn innan du fyller den. När den är fylld kan du behöva kyla pajen. 
  • Följ instruktionerna för pajereceptet du använder. Se till att skorpans kanter inte blir för bruna under gräddningen av hela pajen. Du kan täcka skorpans kanter med ett aluminiumfolie om så krävs.
Måltid Efterrätt, Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Pajdeg med olja

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar