Pajdeg med mandelmjöl – Recept

5/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på pajdeg med mandelmjöl!

Jag tycker detta är ett alldeles perfekt recept på pajdeg om man vill använda sig utav mandelmjöl. Pajdegen blir naturligt glutenfri och är enkel att arbeta med och trycka ut i pajformen!

Allt med detta recept på pajdeg med mandelmjöl är superenkelt och går snabbt att göra. Jag hoppas att du gillar det lika mycket som jag gör!

Denna pajdeg är perfekt till alla typer av pajer. Den behöver bara förgräddas i några minuter innan man tillsätter fyllningen. Sedan gräddar man helt enkelt hela pajen igen enligt dess ordinarie recept.

Smaken och konsistensen blir riktigt fin, och pajdegen blir fint spröd. Jag tycker verkligen en pajdeg med mandelmjöl efter detta recept höjer vilken god pajfyllning som helst till en ny nivå!

Hoppas ni testar och tycker det blir bra. Risken är stor att man verkligen gillar denna pajdeg och vill göra den om och om igen!

Pajdeg med mandelmjöl

Receptet – Så gör du:

Pajdeg med mandelmjöl

5/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Jag tycker detta är ett alldeles perfekt recept på pajdeg om man vill använda sig utav mandelmjöl. Pajdegen blir naturligt glutenfri och är enkel att arbeta med och trycka ut i pajformen!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 1 paj

Ingredienser
 

  • 2 dl (100 g) mandelmjöl
  • 2 dl (100 g) maizena
  • 1 tsk fiberhusk
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 st ägg
  • 1 msk kallt vatten

Instruktioner

  • Blanda mandelmjöl, maizena, fiberhusk, och salt i en bunke eller stor skål.
  • Tärna det rumstempererade smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna. Tillsätt sedan vatten och ägg, och arbeta ihop till en smidig deg.
  • Sätt ugnen på 225°C och låt degen stå i rumstemperatur i cirka 15 minuter, medan ugnen blir varm.
  • Kavla ut pajdegen eller tryck ut i en pajform. Nagga botten med en gaffel.
  • Förgrädda pajskalet på 225°C i mitten av ugnen i 5 minuter. Fyll med fyllning och grädda på nytt enligt din pajs recept. Servera och njut!
Måltid Efterrätt, Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Pajdeg med mandelmjöl

 

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar