I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på pajdeg med mandelmjöl!
Jag tycker detta är ett alldeles perfekt recept på pajdeg om man vill använda sig utav mandelmjöl. Pajdegen blir naturligt glutenfri och är enkel att arbeta med och trycka ut i pajformen!
Allt med detta recept på pajdeg med mandelmjöl är superenkelt och går snabbt att göra. Jag hoppas att du gillar det lika mycket som jag gör!
Denna pajdeg är perfekt till alla typer av pajer. Den behöver bara förgräddas i några minuter innan man tillsätter fyllningen. Sedan gräddar man helt enkelt hela pajen igen enligt dess ordinarie recept.
Smaken och konsistensen blir riktigt fin, och pajdegen blir fint spröd. Jag tycker verkligen en pajdeg med mandelmjöl efter detta recept höjer vilken god pajfyllning som helst till en ny nivå!
Hoppas ni testar och tycker det blir bra. Risken är stor att man verkligen gillar denna pajdeg och vill göra den om och om igen!
Receptet – Så gör du:
Pajdeg med mandelmjöl
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 dl (100 g) mandelmjöl
- 2 dl (100 g) maizena
- 1 tsk fiberhusk
- 0,5 tsk salt
- 100 g smör, rumstempererat
- 1 st ägg
- 1 msk kallt vatten
Instruktioner
- Blanda mandelmjöl, maizena, fiberhusk, och salt i en bunke eller stor skål.
- Tärna det rumstempererade smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna. Tillsätt sedan vatten och ägg, och arbeta ihop till en smidig deg.
- Sätt ugnen på 225°C och låt degen stå i rumstemperatur i cirka 15 minuter, medan ugnen blir varm.
- Kavla ut pajdegen eller tryck ut i en pajform. Nagga botten med en gaffel.
- Förgrädda pajskalet på 225°C i mitten av ugnen i 5 minuter. Fyll med fyllning och grädda på nytt enligt din pajs recept. Servera och njut!