I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på pajdeg med kesella!
Pajdeg med kesella är en favorit för mig, både till matpajer, såväl som till söta pajer. Just kesella smakar riktigt gott i en pajdeg och har den goda förmågan att göra så att pajskalet inte blir så smuligt och sprött!
Det är ingen hemlighet att jag är riktigt förtjust i just denna pajdeg! Det vet alla som jag bjudit på pajer på sistone. Jag tycker liksom alltid att den blir bra, och eftersom den är ett så säkert kort så blir det liksom att man ofta gör den!
Efter en liten förgräddning så är det bara att fylla den med din pajfyllning och sedan följa ditt pajrecept efter det som anges i det! Utöver det så finns det inte så mycket att tänka på när det kommer till detta recept. Det är bara att följa anvisningarna så tror jag det ska bli bra.
Sammanfattningsvis så tycker jag det helt klart är värt att ge denna pajdeg en chans. Jag tror risken (eller chansen) är riktigt stor att man kommer att göra den gång på gång igen efteråt! Det blir ju så bra!
Receptet nedan räcker till en paj som är cirka 24 cm i diameter. Ha det så trevligt!
Receptet – Så gör du:
Pajdeg med kesella
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 80 g tärnat smör eller margarin
- 1 dl kesella
- 3 dl vetemjöl
Instruktioner
- Tärna smöret och nyp ihop tillsammans med vetemjöl i en skål till en grynig deg.
- Tillsätt nu kesellan och arbeta ihop till en jämn deg.
- Kavla ut pajdegen och lägg den i en pajform, cirka 24 cm i diameter.
- Nagga små hål längs med botten på pajformen och ställ in i kylen i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter på cirka 180°C.
- Ta ut ur ugnen och fyll pajen med fyllning. Följ sedan det ordinarie pajreceptet! Njut av din pajdeg med kesella!
Toppen recept, byter ut halva mjölet mot grahamsmjöl 🙏🏿
Väldigt lätt att laga och är mucket god
Kanon recept ,så himla god pajdeg.👍🏻😍