Idag vill jag dela med mig av ett riktigt bra recept på pajdeg med havregryn!
Pajdeg med havregryn är otroligt gott och en av mina favoriter när det kommer till pajskal! Det passar perfekt för i princip alla matpajer, och gräddas i ugnen! Pajdegen blir med havregrynen lite rustikare och mer mättande, men samtidigt förvånansvärt frasigt och gott!
Det är så trevligt med pajdeg med havregryn till varje typ av paj. Det är så enkelt att göra att det helt klart är värt att testa. Chansen är stor att man kommer att gilla det och göra det om och om igen, eftersom det enligt mig blir så gott!
Skillnaden mellan en pajdeg med havregryn och en utan är minimal när det kommer till hur man gör själva pajdegen! Sedan blir denna pajdeg lite mer mättande och rejäl, vilket jag tycker är härligt!
Pajdeg med havregryn tänker jag passar till de allra flesta pajerna. Ge det gärna ett försök, så hoppas jag ni ska tycka om det. Prova gärna receptet nedan, och njut av en riktigt god paj därefter!
Receptet ger en pajdeg till en paj som är cirka 25 centimeter i diameter.
Receptet – Så gör du:
Pajdeg med havregryn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 dl havregryn
- 2 dl vetemjöl
- 100 g smör, rumstempererat och tärnat
- 2 msk till 3 msk vatten
- ½ tsk salt
Instruktioner
- Blanda havregrynet, vetemjölet och saltet i en skål. Tillsätt smöret och kläm ihop till en grynig massa.
- Tillsätt vattnet och kläm ihop degen.
- Låt degen vila i 25 minuter i kylen. Tryck sedan ut i en pajform, cirka 25 cm i diameter.
- Nagga med en gaffel lätt över hela botten och förgrädda pajskalet vid 200°C i mitten av ugnen i 10 minuter. Fyll sedan med pajfyllningen och följ sedan valfri pajs ordinarie recept!
- Njut av din pajdeg med havregryn!
Fantastiskt gott och frasigt pajskal. Älskar verkligen havregryn❣