I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på paella i muurikka!
Detta är en härlig paella i muurikka med chorizokorv, räkor, härligt rundkornigt ris, saffran, och några fler goda ingredienser som går riktigt bra ihop!
Den spanska rätten paella från Valencia i Spanien passar perfekt till att tillaga på en muurikka. Det är nästan som att stekhällar är som gjorda för paella, och resultatet blir riktigt bra!
Detta recept är perfekt när man är några stycken som vill njuta av en fin stund ute under bar himmel och ägna sig åt lite utomhusmatlagning. Det är en trevlig rätt som alla kan vara med och laga.
Paellan gör nästan sig själv i muurikkan, när man väl hackat alla ingredienser och har allt redo. Riktigt smidigt! Jag gillar att servera med ett gott bröd till.
För en god och trevlig rätt med smak av Spanien, så kan jag varmt rekommendera detta recept. Jag har verkligen försökt se till att det är så enkelt och smidigt som möjligt! Testa gärna enligt anvisningarna här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Paella i muurikka
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 st gul lök
- 4 st vitlöksklyftor
- 300 g chorizokorv
- 1 msk rapsolja
- 3 dl rundkornigt ris
- 1,5 tsk paprikapulver
- 7 dl vatten
- 1 st kycklingbuljongtärning
- 1 st röd paprika
- 3 st tomater
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 200 g gröna ärtor (frysta)
- 150 g räkor (stora, men även små går bra)
- 0,5 g saffran
- 0,5 kruka persilja
Instruktioner
- Koka upp vattnet i en kastrull. Tillsätt buljongtärningen och det rundkorniga riset, och låt koka på låg värme enligt förpackningens anvisningar (dra av 2 minuter på anvisningarna, riset kokar färdigt i muurikkan sen). Låt riset rinna av.
- Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Hacka paprikan i bitar, och hacka tomaterna i tärningar. Skär chorizokorven i bitar.
- Hetta upp oljan i muurikkan. Stek chorizon i några minuter tills den är på god väg att bli gyllene och knaprig. Tillsätt löken till muurikkan och rör om, och efter ytterligare någon minut, tillsätt vitlöken, räkor, frysta ärtor, och paprika. Tillsätt eventuellt mer olja. Låt tillagas och rör om tills ärtorna och räkorna torkat och börjat få färg.
- Blanda i riset och tillsätt saffran, rör om. Tillsätt hackade tomaterna i tärningar, blanda med riset och allt annat. Krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver. Låt tillagas i cirka 1-2 minuter.
- Färdigt! Toppa med hackad persilja och servera och njut! Servera gärna med ett gott bröd till.