I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på LCHF-ostkaka!
Denna ostkaka är en glutenfri, sockerfri, lågkolhydrats-cheesecake som inte tummar på smaken! Den passar in i din kost när du följer LCHF, och tillfredställer definitivt ditt begär efter ostkaka. Den är krämig och rik på smak. Det finns ingen knepig skorpa och tillagas i ett nafs!
Denna ostkaka är LCHF och otroligt god, med riktigt fin konsistens som är enkel att få till! Ibland får vi här hemma riktigt sug efter ostkaka och då hjälper det att ha detta ljuvliga receptet till hands!
Vilket lågkolhydratsötningsmedel ska jag använda?
Sötningsmedel diskuteras hett inom LCHF. När jag började rörde jag inte vid det. Men allt eftersom tiden gick gjorde jag mer och mer forskning och jag insåg att även om många av dem har konstiga namn som slutar på “ol” (som erytritol eller xylitol) så finns de faktiskt i naturliga ingredienser som frukt och grönsaker. Plus att de har noll kolhydrater så, ja, jag blev ganska förtjust i dem.
Kan jag frysa denna ostkaka?
Ja! Det är mitt absoluta favoritsätt att äta ostkaka eftersom jag älskar ostkaka i halvfryst tillstånd när det smakar ungefär som frusen glass. Det är så bra.
Dessutom gillar jag att frysa in de extra skivorna så att jag inte äter hela ostkakan på en gång.
Näringsinnehåll per portioner
Nedan är ett axplock på näringsvärden per portion, receptet ger cirka 8 portioner!
Kalorier | 245 kcal |
Fett | 24,2 g |
Kolhydrater | 1,8 g |
Socker | 0,2 g |
Protein | 6 g |
Receptet - Så gör du:
Ostkaka LCHF
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 400 g färskost naturell smak, cirka 2 paket, mycket mjuk/rumstempererad
- 120 g sockerersättning (stevia/xylitol/erythritol)
- 2 st ägg
- 70 g (2 matskedar + 2 teskedar) vispgrädde
Instruktioner
- Klä en liten rund form som rymmer minst 5 dl vätska med bakplåtspapper. Jag gillar att klä formen i två lager bakplåtspapper: lämna lite överhäng så att du kan använda bakplåtspappret för att dra ut cheesecaken när den är klar. Värm ugnen till 230°C.
- Vispa ihop färskosten och ditt sockersubstitut tills den är väldigt slät och fluffig, se till att allt sockersubstitut är upplöst. Tillsätt äggen och vispa i ordentligt.
- Vispa ner vispgrädden i färskostblandningen tills den är väl blandad. Häll försiktigt i din form.
- Grädda i 20 minuter på 230°C eller tills ovansidan är väldigt mörk och förkolnad men mitten fortfarande har lite vätska. Låt svalna på galler till rumstemperatur.
- Ta ur formen, skiva upp och njut!