I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på önskedrömmar. Detta recept på önskedrömmar ger spröda och luftiga småkakor med smak av vanilj. De liksom smälter i munnen!
Dessa önskedrömmar äts bäst färska, men går att förvara i en glasburk i några dagar.
Önskedrömmar är en klassisk kaka som kan ingå i en mix av olika sorters kakor. Passar förträffligt till kaffe eller saft till fikat och älskas av alla!
Önskedrömmar är spröda och lätta som moln. Man använder en ingrediens som heter hjorthornssalt för detta, och inte bakpulver. Hittas i kryddhyllan i matbutik.
Receptet – Så gör du:
Önskedrömmar
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 150 g smör
- 4,5 dl strösocker
- 1,5 dl mat- eller rapsolja
- 3 tsk vaniljsocker
- 1 tsk hjorthornssalt
- 4,5 dl vetemjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa smör, socker och vaniljsocker så det blir luftigt och fluffigt.
- Tillsätt matoljan till blandningen.
- I en annan skål, blanda vetemjölet och hjorthornssaltet, och vänd sedan ner det i smörsmeten.
- Klä en eller flera plåtar med bakplåtspapper.
- Klicka ut önskedröms-degen på plåtarna med bakplåtspapper. Se till så att kakorna har ungefär 2 cm avstånd mellan varandra. Ungefär en halv matsked per kaka ger bra storlek.
- Grädda mitt i ugnen i ungefär 15 minuter. Kakorna ska växa i storlek men inte få någon gyllenbrun färg.
- Ta (försiktigt) ut önskedrömmarna och låt svalna helt medan de ligger på plåten på en plan yta. De är nämligen väldigt sköra och kan annars gå sönder.