I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nyttigt bröd utan jäst!
Gör enkelt ett nyttigt bröd utan jäst som är rikt på fiber och näring med hjälp av detta recept!
Detta nyttiga bröd görs utan jäst, där vi istället använder bakpulver. Vi använder också havregryn i kombination med några andra enkla, nyttiga ingredienser.
Trots att man använder bakpulver och inte jäst så blir detta bröd riktigt luftigt och fint.
Kort sagt så älskar jag detta recept på nyttigt bröd utan jäst och tycker det är riktigt värt att göra.
Receptet – Så gör du:
Nyttigt bröd utan jäst
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 8 dl havregryn
- 3 st ägg
- 2,5 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 4 dl filmjölk
Instruktioner
- Placera havregrynen i en mixer och mixa till ett mjöl.
- Sätt ugnen på 175°C.
- I en bunke, vispa äggen ljust och fluffigt, gärna med elvisp.
- Rör ner alla ingredienser i bunken och rör om till en deg.
- Klä en brödform med bakplåtspapper och fördela degen jämnt inuti formen. Toppa snyggt med lite hela havregryn.
- Baka limpan nederst i ugnen i ungefär 55-60 minuter.
- Ta ta i bakplåtspappret för att ta ut limpan ur formen och låt svalna på galler.
Lättbakat och gott.