I denna artikel ger jag mitt bästa recept på nyttiga plättar!
Dessa nyttiga plättar inkluderar fullkorn från havregryn, banan med dess kalium och fibrer, ägg med protein och nödvändiga fetter, och så fullkornsmjöl. Och metoden för att göra dem är så enkel som att mosa bananerna och röra ihop ingredienserna!
Servera en balanserad måltid av bra kolhydrater och protein med dessa läckra, nyttiga plättar. Resterna går jättebra att värma upp i mikrovågsugnen vid ett senare tillfälle!
Även om dessa inte har proteinpulver, så innehåller dessa nyttiga plättar massor av protein som hjälper till att ge bränsle till kroppen.
Proteinet från äggen och mjölken balanserar ut de komplexa kolhydraterna och det finns cirka 10 gram per portion. Detta säkerställer att även energin från denna måltid räcker rakt igenom nästa mellanmål eller måltid.
Om du behöver göra dessa pannkakor äggfria kan du utelämna äggen. Tillsätt sedan 1 msk chiafrön eller malda linfrön och 0,5 dl ytterligare mjölk.
Kort sagt älskar jag dessa nyttiga plättar och rekommenderar dem starkt!
Receptet – Så gör du:
Nyttiga plättar
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 st bananer, mogna
- 3 st ägg
- 2,5 dl mjölk (mejeri eller icke-mejeri)
- 4 dl fullkornsmjöl (eller vetemjöl)
- 1,25 dl havregryn
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel (valfritt)
- 2 msk smör
Instruktioner
- Mosa bananerna tills de är släta.
- Tillsätt bananerna i en skål med resten av ingredienserna förutom smöret. Rör försiktigt ihop.
- Värm en gjutjärnspanna på medelvärme. Tillsätt lite av smöret, smält och fördela det runt pannan.
- Släpp 0,5 dl smet i pannan lite mindre utspritt än för en pannkaka, för att göra plättar. Stek i ca 3 minuter eller tills du ser bubblor på ytan på plätten. Vänd och stek i ytterligare 2-3 minuter.
- Fortsätt med resten av smeten.
- Servera gärna dina nyttiga plättar varma med skivade bananer, honung, yoghurt, jordnötssmör eller andra tillbehör du gillar.
- Njut av dina nyttiga plättar!