I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nyttiga dadelbollar!
Dessa nyttiga dadelbolar är ett av mina absoluta favoritrecept för enkla, hälsosamma mellanmål! De är veganska, glutenfria och det perfekta hälsosamma mellanmålet!
Om du märker att du spenderar mycket pengar på mellanmål och är missnöjd med, då är det dags att göra dina egna hälsosamma mellanmål med detta recept på nyttiga dadelbollar. Det är billigare och hälsosammare!
För förvaring kan du, när du har gjort dessa dadelbollar, lägga dem i en lufttät behållare med lagren åtskilda av bakplåtspapper, så håller de sig i cirka 10 dagar i kylen. Du kan även frysa in bollarna på samma sätt och tina dem i kylen över natten innan du vill njuta av dem.
Det är bäst att använda en mixer för att göra dessa eftersom en mixer hackar alla ingredienser väldigt fint, vilket gör dem lättare att kombinera och rulla ihop, särskilt dadlarna. Om du inte har en mixer, hacka allt så fint du kan och blanda sedan ordentligt.
Kort sagt älskar jag dessa nyttiga, hälsosamma dadelbollar och kan starkt rekommendera detta recept nedan!
Receptet – Så gör du:
Nyttiga dadelbollar
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 10 st till 12 st stora dadlar
- 5 dl pekannötter
- 1 nypa salt
- 0,5 dl kokosflingor att rulla dadelbolarna i
Instruktioner
- Urkärna dadlarna och blötlägg dem i varmt vatten i 10 minuter tills de mjuknar.
- Lägg de urkärnade dadlarna och pekannötterna i en mixer, eller hacka fint för hand. Mixa på hög effekt tills en tjock ”deg” bildas och blandningen känns kladdig. Om du arbetar med spatel för hand, blanda noga och krossa allt så fint det går.
- Ta ca 1-2 matskedar av blandningen åt gången och använd händerna för att rulla till en boll. Om du har tid kan du låta dem stelna i kylen i 5 minuter på en tallrik. repetera för all deg.
- Rulla dadelbollarna i kokosflingor på en tallrik, och pressa försiktigt bollarna så att kokosen fäster. Repetera tills du har cirka 12-15 färdiga, nyttiga dadelbollar.
- Njut! Förvara rester i kylen.