Nyttiga bars – Recept

5/5 baserat på 8 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nyttiga bars!

Jag är fullständigt förälskad i att göra dessa härliga mellanmål eller snacks. Det är så mycket enklare än man tror. Dessutom är de goda, sega, och läckra! Så mycket godare än de man kan köpa i butiken, och fria från okända konserveringsmedel!

Fyllda med nyttiga ingredienser såsom havregryn, jordnötssmör och nötter, så är dessa nyttiga bar hälsosamma och mättande nog för en snabb frukost. De är också ett perfekt mellanmål på eftermiddagen.

Det behövs ingen ugn för dessa nyttiga bars, de behöver bara blandas till, formas till, och kylas i kylen. Om man vill kan man tillsätta mörk choklad, det är ju faktiskt gott och kan vara nyttigt i rimliga mängder!

Efter att jag började göra detta recept så märkte jag att det är så himla enkelt att göra bars, och det kostar dessutom mindre än att köpa dem färdiga. Jag tycker också att det är rätt trevligt att göra dem. Hoppas ni tycker detsamma!

Nyttiga bars

Receptet – Så gör du:

Nyttiga bars

5/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Jag är fullständigt förälskad i att göra dessa härliga mellanmål eller snacks. Det är så mycket enklare än man tror. Dessutom är de goda, sega, och läckra! Så mycket godare än de man kan köpa i butiken, och fria från okända konserveringsmedel!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 50 minuter
Totalt 55 minuter
Portioner 10 bars

Ingredienser
 

  • 2,5 dl slätt jordnötssmör
  • 1,5 dl flytande honung
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • ½ tsk salt
  • 6 dl havregryn
  • 0,75 dl torkade tranbär eller små chokladbitar
  • 3 msk småkrossade jordnötter, mandlar, eller cashewnötter (eller en mix av dem)

Instruktioner

  • Klä en plåt med de ungefärliga måtten 20×20 cm med bakplåtspapper.
  • I en stor skål, rör ihop jordnötssmör, honung, vaniljextrakt och salt tills det är slätt.
  • Tillsätt havregryn, tranbär/chokladbitar och hackade nötter. Blandningen kan verka torr till en början, men fortsätt att röra om så kommer blandningen att smälta ihop. Rör om och pressa fast blandningen kompakt över plåten. Använd en andra bit bakplåtspapper och baksidan av en sked för att platta till blandningen.
  • Kyl i kylen i minst 1 timme och skär sedan i bars. Förvara dem helst i kylen, eller i lufttät burk i rumstemperatur.
  • Färdigt! Njut av dina nyttiga bars!
Måltid Efterrätt, Frukost, Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Nyttiga bars

1 kommentar

  1. 5 stars
    Fantastiskt goda & enkla att göra. Jag gjorde dem som små godisbitar istället. Trodde att jag skulle få ha dem ifred, men det fick jag inte. 😅 Är bara lite nyfiken på hur näringsinnehållet ser ut per bar!?

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar