I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nyttiga bananmuffins.
Det blir inte mycket bättre än dessa hälsosamma bananmuffins! De är lätta, fluffiga och naturligt sötade. De tar bara några minuter att göra och är perfekta för snabba frukostar och mellanmål.
Möt min favorit bananmuffins! Dessa nyttiga bananmuffins är så enkla att göra och så goda… så mycket att jag har gjort detta recept nästan varje vecka de senaste två månaderna. Om du älskar bananmuffins så måste du prova dessa!
För några år sedan hade jag alltid ett överflöd av övermogna bananer i min fruktskål. Jag kunde aldrig riktigt hålla jämna steg med dessa bananer, och alltför ofta gick några av dem till spillo.
Då testade jag detta nyttiga bananmuffinsrecept, som ett sätt att få nytta av bananerna. Och vad gott det var! Nu har vi aldrig problem med att använda dem. Vi äter dessa muffins till frukost och mellanmål, och vi lägger även till bananer i våra smoothies, som är en ny trend hemma hos oss.
Du kommer inte att tro hur enkla dessa muffins är att blanda ihop i en skål. Det första steget är att vispa ihop de blöta ingredienserna. Sedan strör du på lite kanel, bakpulver och salt. Du kommer att vilja vispa väl, för du vill inte ha kvar några klumpar av bakpulver i smeten.
Du kan servera muffinsen varma från ugnen, efter att de svalnat i ca 5 minuter i formen eller på plåten. Efter att muffinsen har svalnat helt förvarar jag dem gärna i frysen. På så sätt är de alltid redo när vi behöver en snabb frukost eller mellanmål.
Receptet – Så gör du:
Nyttiga bananmuffins
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 msk osaltat smör
- 0,75 dl honung (eller ren lönnsirap)
- 3 st mogna, mosade bananer
- 0,6 dl mjölk (vilken sort du än föredrar)
- 1 tsk vaniljextrakt
- 2 st ägg
- 1 ½ tsk kanel (plus mer till att strö över varje muffins)
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 3,75 dl vitt fullkornsmjöl
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader C. Spraya en muffinsform med matlagningsspray eller klä med muffinspapper.
- Lägg smöret i en stor skål och smält i mikron. Tillsätt honung eller lönnsirap, mosad banan, mjölk och vanilj i skålen. Vispa för att kombinera. Vispa i äggen. Strö kanel, bakpulver och salt över de blöta ingredienserna. Vispa tills det är väl blandat. Tillsätt mjölet i skålen och rör om med en stor sked eller spatel tills det precis har blandats. Var noga med att inte blanda för mycket.
- Häll smeten i den förberedda muffinsformen, upp till cirka 2/3 av deras höjd. Jag gillar att använda en stor skopa.
- Strö lite kanel överst på varje muffins.
- Grädda i 15-17 minuter tills en tandpetare som sticks in i mitten av en muffins kommer ut ren. (Minimuffins tar cirka 10-12 minuter att grädda.)
- Låt muffinsen svalna i formen i 5 minuter och ta sedan ut dem på ett galler. Servera varma eller rumstempererade.