Nyttig banankaka – Recept

4.8/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på nyttig banankaka!

Den här enkla, nyttiga banankakan är gjord med lågt innehåll av socker, utan olja och är drygt 100 kalorier per skiva. Man får en otroligt saftig, perfekt söt och god nyttig banankaka!

Mitt första tips för denna banankaka är att använa mycket mogna bananer. Ju mognare bananen är, desto sötare är den, desto lättare är den att mosa och desto mer sötma tillför den banankakan!

Om du vill kan du använda följande knep för att mogna bananerna snabbt. Lägg bananerna med skalet på ovanpå en plåt och grädda på 180 grader Celsius i cirka 6-8 minuter, tills det yttre skalet är mörkt. Detta är ett frivilligt steg som ändå kan vara värt att göra!

Denna banankaka går också jättebra att frysa och sedan tina upp innan servering ska tilläggas!

Kort sagt älskar jag detta recept på nyttig banankaka. Det är en riktig favorit som jag tycker är riktigt värd att göra. Testa gärna med receptet nedan!

Nyttig banankaka

Receptet – Så gör du:

Nyttig banankaka

4.8/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Den här enkla, nyttiga banankakan är gjord med lågt innehåll av socker, utan olja och är drygt 100 kalorier per skiva. Man får en otroligt saftig, perfekt söt och god nyttig banankaka!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 12 skivor

Ingredienser
 

  • 4 st bananer, mosade
  • 1 st ägg
  • 3 msk farinsocker
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk mald kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 msk osaltat smör, smält (eller ersätt med äppelmos)

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 180°C.
  • Smörj en brödform, cirka 22×10 cm i storlek. Jag gillar att klä botten av formen med bakplåtspapper för att se till att banankakan inte fastnar, men det är frivilligt.
  • Mosa bananerna i en skål. Tillsätt ägg, farinsocker, strösocker och kanel och rör om väl. 
  • I en annan separat skål, rör ihop vetemjöl, bakpulver, och salt. Tillsätt bananblandningen och rör om för att kombinera. 
  • Rör försiktigt ner smält smör. Grädda på 180°C i mitten av ugnen i 35-45 minuter eller tills en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren och degfri. 
  • Låt svalna i formen i 5-10 minuter innan du vänder den upp på ett galler.
  • Njut av din nyttiga banankaka!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Nyttig banankaka

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar