I denna artikel ger jag mitt bästa recept på godaste nuoc cham dippsåsen!
Ett enkelt men utsökt recept på vietnamesisk dippsås, eller nước chấm. Se till att smaka av allt eftersom och anpassa efter eget tycke för en riktigt lyckad sås!
Nuoc cham är en vietnamesisk dippsås som är gjord av en blandning av fisksås, vatten, socker och citrussaft. Du kan hitta den här dippsåsen med rätter som äggrullar, vårrullar, grillat fläsk med risnudlar och grönsaker, och mera! Testa dig gärna fram!
Gällande förvaring i kylen så rekommenderar jag att man använder sin nuoc cham så snart som möjligt. I kylen tappar den nämligen smaken med tiden.
Kort sagt så älskar jag detta recept på nuoc cham och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Nuoc cham (vietnamesisk dippsås)
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 6 msk vatten
- 2 msk strösocker
- 1,5 msk färskpressad limesaft eller citronsaft
- 2 msk fisksås
- 1 st finhackad vitlöksklyfta (valfritt)
- 1 st (thailändsk) chilifrukt (valfritt)
Instruktioner
- Blanda vatten och socker i en skål.
- Tillsätt lime- eller citronsaft i omgångar tills du gillar hur det smakar. Det ska smaka ungefär som lemonad.
- Tillsätt fisksås i små omgångar tills du gillar hur den smakar. Såsen ska vara lite stark eftersom såsen kommer att ge smak till maten.
- Valfritt: Toppa med vitlök och chili och servera.
Gott till vietnamesiska vårrullar.
Lättlagat👌