I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nougatsås!
Gör snabbt och enkelt en god nougatsås till exempelvis glass eller kakor med detta recept. Man behöver faktiskt bara 2 ingredienser!
Denna nougatsås brukar jag göra till när jag vill ha en god sås till glass eller kakor. Smaken av nougat är riktigt god och intensiv i denna sås, vilket är precis det jag letar efter i en nougatsås.
Såsen går bra att förvara i fyra dagar i upp till en vecka lufttätt eller övertäckt med plastfolie i kylen. Oftast äts den upp innan dess, för den är väldigt god men också mångsidig.
Jag gillar framförallt att servera den varm. Om man vill värma upp den efter att den stått i kylen, är det riktigt praktiskt att använda mikrovågsugn. Man kan behöva pausa och röra om några gånger under uppvärmningen för att se till att den verkligen blir varm.
Testa den gärna tillsammans med en kaka, eller varför inte över lite färsk frukt eller bär, i en god fruktsallad.
Om man vill ha en riktigt enkelt nougatsås som smakar drömmigt gott och går snabbt och enkelt att göra, så kan jag helhjärtat rekommendera detta recept. Ni hittar anvisningarna precis här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Nougatsås
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 80 g nougatchoklad
- 3 msk vispgrädde
Instruktioner
- Hacka nougatchokladen i små bitar och lägg i en mikrovågssäker skål. Tillsätt vispgrädden och rör om.
- Värm i mikrovågsugnen i 30 sekunder.
- Vispa eller rör om tills såsen är slät. Om det fortfarande finns bitar, värm mikrovågsugn i ytterligare 10 sekunder.
- Njut av din nougatsås!