I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nattbakad högrev!
Nattbakad högrev görs över natten eller i uppemot 10 timmar, och är ett otroligt gott och fint kött som serveras med valfria tillbehör. Exempelvis potatispuré eller ugnsrostade rotfrukter och buljongen som blir kvar efter nattbakningen!
Att göra nattbakad högrev innebär egentligen att man bakar den en längre tid på låg temperatur, i uppemot 8-10 timmar. Det ger ett riktigt fint och gott kött som i princip lagar sig själv i ugnen!
Buljongen som blir kvar i grytan efter att högreven nattbakats blir himmelsk över en potatispuré eller ugnsrostade rotfrukter, därför tycker jag det är ett så goda val på tillbehör. Gör gärna även en sallad till!
Allt med detta recept på nattbakad högrev är superenkelt och går smidigt att göra, och jag hoppas att du gillar det! Helt klart värt att göra om man frågar mig. Testa gärna, anvisningarna hittas precis här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Nattbakad högrev
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 kg putsad högrev (ungefärlig vikt)
- salt och peppar
- 3 dl rödvin
- vatten
- 2 st morötter, skalad och grovhackad
- 1 st gul lök, skalad och grovhackad
- 1 st palsternacka, skalad och grovhackad
- 3 st lagerblad
- 1 st timjankvist
Instruktioner
- Gnid in salt och svartpeppar över hela den putsade högreven.
- Skala och grovhacka grönsakerna och lägg i botten av en ugnstålig gryta tillsammans med lagerbladen och timjankvist.
- Lägg ned högreven och häll sedan ned rödvinet, tillsätt vatten så högreven täcks med vätska upp till hälften.
- Täck för med lock och sätt in i ugnen. Tillaga över natten eller i cirka 8-10 timmar på 95°C.
- Ta upp köttet och låt svalna i rumstemperatur, sila upp buljongen i grytan och spara.
- Inför servering, skär upp köttet i bitar och värm i buljongen.
- Färdigt! Servera med dina favorittillbehör, exempelvis potatispuré eller ugnsrostade rotfrukter, använd gärna buljongen som en sås!
Så gott!!