I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på naanbröd utan ägg!
Detta ljuvliga naanbröd är utan ägg och går snabbt att göra. Det smakar jättegott och är supermjukt och härligt.
Ingenting kan slå ett nybakat naanbröd. Om du av någon anledning inte kan äta ägg, exempelvis allergi eller avsaknad av ägg i köket, då är det här receptet på naanbröd utan ägg för dig!
Detta naanbröd makar gott, är mycket lätt att göra, och är en lättare version än klassiskt naanbröd. Du kommer att använda spisen för att göra detta bröd.
Kort sagt rekommenderar jag varmt detta recept på äggfritt naanbröd och det är helt klart värt att göra!
Receptet - Så gör du:
Naanbröd utan ägg
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Naanbrödet
- 4,75 dl vetemjöl special
- 1 nypa salt
- 2 tsk socker
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk rapsolja
- 0,5 dl turkisk yogurt
- 1,2 dl varmt vatten (du kan behöva mindre)
Valfritt: Vitlökssmör att toppa med
- 2 msk smör
- ¼ tsk vitlökspulver
- 1 msk hackad koriander eller persilja
Instruktioner
- För vitlökssmöret: Blanda alla ingredienser och ställ åt sidan.
- Naanbrödet: Tillsätt alla ingredienser utom vatten i en mixerskål. Mixa väl med handen eller med en stavmixer.
- Tillsätt det varma vattnet gradvis och knåda tills du får en mjuk men inte en kladdig deg.
- Knåda i 5 minuter. Täck över och ställ åt sidan i två timmar.
- Forma fyra lika stora bollar av degen. Täck över med en kökshandduk och låt vila i 20 minuter.
- Mjöla en arbetsyta och rulla den första bollen till en oval form.
- Rulla den rätt tunn, strax över 0,5 cm i tjocklek.
- Blöt ytan på den kavlade degen med vatten, lägg den våta sidan i en het panna. Värm samtidigt ugnen till 180 grader Celsius.
- När bubblorna dyker upp och ytan inte längre ser ogräddad ut, lyft ut naanbrödet och lägg det på ett galler överst i ugnen med övervärme på.
- När naanen börjar få några mörka fläckar är den klar, så ta ut den och gnid in med smör och vitlöksblandning. Täck över för att hålla naanen mjuk och varm.
- Njut av dina naanbröd utan ägg!