I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på mustig kycklinggryta med grädde!
Denna enkla och välsmakande rätt är perfekt för en snabb och läcker middag. Serveras med kokt ris, potatis eller pasta. Med saftig kyckling, smakrika champinjoner och en len gräddsås kommer denna mustiga kycklinggryta definitivt att förgylla ditt middagsbord.
Att hitta recept som både är snabba att laga och samtidigt fulla av smak kan vara en riktig utmaning, men denna gryta lyckats kombinera dessa egenskaper till perfektion. Med hjälp av några få ingredienser och cirka 30 minuters tillagningstid kan man skapa en måltid som imponerar och lämnar dina smaklökar belåtna.
Vi börjar med att steka saftiga kycklingen i lite olivolja för att få en fin gyllenbrun yta på köttet. Därefter fräser vi den finhackade löken tills den blir mjuk och genomskinlig, och lägger sedan till skivade champinjoner som ger en härlig textur och smak till grytan.
Det som verkligen sätter smaklökarna i rörelse är den lena gräddsåsen. Genom att blanda grädde och creme fraiche i pannan får vi en mustig, krämig och fyllig sås som binder ihop alla smaker på ett magiskt sätt.
Med inslag av tomatpuré, köttfond, rödvinsvinäger och kinesisk soja skapar vi en mustig och aromatisk sås som lyfter hela rätten till nya höjder.
För att få såsen att tjockna till önskad konsistens använder vi majsstärkelse (maizena), som vi blandar med lite vatten och tillsätter i grytan. Resultatet blir en krämig sås som omsluter kycklingen och champinjonerna, vilket ger en harmonisk och välbalanserad smakupplevelse.
Servera den mustiga kycklinggrytan med grädde tillsammans med ditt favoritval av ris, pasta eller potatis, och du har en fulländad måltid som kommer att imponera på alla runt middagsbordet. Denna rätt är perfekt för både vardagsmiddagar och speciella tillfällen när du vill skämma bort dina nära och kära med något riktigt gott.
Så låt oss tillsammans ge oss ut på en smakresa med vår mustiga kycklinggryta med grädde. Med enkla ingredienser och enkla steg får du en fantastisk middag! Receptet kommer här nedanför! Smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Mustig kycklinggryta med grädde
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 600 g kycklinglårfiléer eller kycklingbröstfiléer ca 4 stycken
- Olivolja till stekning
- 1 st gul lök finhackad
- 200 g champinjoner skivade
- 3 dl grädde
- 1,5 dl creme fraiche
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk köttfond
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 msk kinesisk soja
- 2 tsk majsstärkelse (maizena) för redning
- Salt och svartpeppar efter smak
Instruktioner
- Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med lite olivolja över medelhög värme. Tillsätt kycklinglårfiléerna och stek dem tills de får en fin gyllenbrun färg på båda sidor. Ta sedan ut kycklingen ur pannan och lägg den åt sidan.
- I samma panna, tillsätt lite mer olivolja om det behövs och fräs den finhackade löken tills den blir mjuk och genomskinlig.
- Tillsätt skivade champinjoner i pannan och stek dem tills de blir gyllenbruna och mjuka.
- Häll i grädde och creme fraiche i pannan, rör om och låt det sjuda upp.
- Lägg tillbaka kycklinglårfiléerna i såsen.
- Tillsätt tomatpuré, köttfond, rödvinsvinäger och kinesisk soja i pannan. Rör om för att kombinera alla smaker och låt såsen puttra på medelvärme i några minuter för att låta smakerna mogna.
- Låt sjuda till kycklingen är helt genomstekt och mör. Smaka av med salt och svartpeppar efter behag.
- Innan du tar av värmen, blanda majsstärkelse med lite vatten i ett separat glas. Tillsätt i pannan och rör om för att tjockna såsen till önskad konsistens.
- Servera den mustiga kycklinggrytan med grädde tillsammans med kokt ris, pasta eller potatis för en riktigt smakrik måltid som kommer att få alla att vilja ha mer.
Helt fantastiskt gott blev det.
Kanon god👍