I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på mormors kålpudding!
Detta är mormors kålpudding, en otroligt god kålpudding enligt mormors recept! Serveras med fördel tillsammans med de klassiska tillbehören kokt potatis och rårörda lingon, och gärna lite pressgurka!
Jag är fullständigt förtjust i detta recept på mormors kålpudding! Jag tycker bara det blir så otroligt gott. Detta är alltså kålpudding på mormors vis, vilket är ett klassiskt recept som alltid fungerar.
Kålpudding är otroligt gott och enkelt och passar både till vardags och till lugna helgdagar. Detta recept blir dessutom magiskt som matlåda eller som rester dagen efter.
Det går också bra att göra en lite större form genom att exempelvis dubbla på receptet. Håll i så fall lite extra utkik på tillagningstiden som kan bli längre beroende på vilken form man använder.
Allt med detta recept på mormors goda kålpudding är superenkelt och går riktigt smidigt att göra, och jag hoppas att du gillar det!
Sammanfattningsvis, vill man ha en klassisk kålpudding så är detta recept verkligen att rekommendera. Massor av goda smaker som de flesta känner igen. Receptet finns att göra här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Mormors kålpudding
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 0,5 dl grötris
- 800 g vitkål
- 3 msk ljus sirap
- 2 msk smör
- 1 tsk salt
- 550 g blandfärs eller fläskfärs
- 3 krm vitpeppar
- 2 dl mjölk
- 1 st ägg
- 1 st gul lök, skalad och riven
- 3 dl nötbuljong (eller vatten + buljongtärning)
Instruktioner
- Koka grötriset enligt förpackningens anvisningar. Sätt åt sidan för att svalna, och sätt sedan ugnen på 180°C. Under tiden, strimla och stek kålen i en blandning av smöret och sirapen, cirka 10 minuter tills kålen fått färg. Krydda med en nypa salt efter smak.
- Placera färsen i en skål eller bunke och tillsätt med salt, mjölk och vitpeppar (svartpeppar går också bra). Rör om för att blanda. Tillsätt grötriset, ägget, och riven gul lök. Rör om igen för att blanda.
- Lägg över hälften av kålen i en smord ugnsform, med ungefärliga måtten 30×25 cm. Toppa med färsblandningen över kålen och toppa i sin tur färsen med resten av kålen. Värm buljongen i en kastrull på spisen och häll över.
- Grädda kålpuddingen i mitten av ugnen vid 180°C i cirka 45-50 minuter.
- Färdigt! Servera gärna med kokt potatis och rårörda lingon! Njut av din kålpudding!