Här kommer ett riktigt smart och praktiskt recept på hur man enkelt kan möra kött med bikarbonat!
Att möra kött med bikarbonat är väldigt enkelt sätt att tillaga ett mörare och godare kött. Allt som krävs är någon matsked bikarbonat!
Faktum är att den enda ingrediensen som krävs förutom själva köttbiten är bikarbonat, och det hela blir färdigt på bara tre ynka minuter (sedan ska köttet stå vila i kylen med bikarbonaten över sig i cirka tre timmar innan tillagning)!
Det är helt klart intressant att testa på att möra kött med bikarbonat! Det är väldigt enkelt och man känner verkligen skillnaden i mörheten på köttet! Jag var först lite skeptisk till det hela, men när jag väl hade testat så funkar det mycket riktigt.
Ett mörare kött är bara några minuters arbete bort med detta praktiska recept. Testa det gärna och njut sedan av en riktigt fin köttbit. Receptet hittas här nedanför, hoppas ni ska tycka om det! Smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Möra kött med bikarbonat
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 bit kött
- 2,5 msk bikarbonat per köttbit (eller 4 msk bakpulver)
Instruktioner
- Lägg köttbiten på en tallrik och gnugga in bikarbonat på varje sida.
- Ställ in i kylen i cirka 3 timmar.
- Ta ut ur kylen och skölj av köttet med vatten. Torka av med hushållspapper. Nu är det redo att tillagas som vanligt, men det kommer bli riktigt mört och fint!
- Njut av ditt mörade kött!
Fungerar utmärkt! Det blev mört och gott!, bikarbonaten lämnade ingen smak efter sig. ( fransyska)
Håller med föregående köttet blev riktigt mört. ( fläskytterfile )
Det fungerade, köttet blev så mjukt å gott!
👍🏻👍🏻👍🏻
Mörade revbensspjäll 60 minuter, blev superbra 5 stjärnor 😀😀
Yes