Mjuk pepparkaka med filmjölk – Recept

4.6/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på mjuk pepparkaka med filmjölk!

Detta är ett gott recept på mjuk pepparkaka med filmjölk, som är god, saftig, enkel och riktigt trevlig.

Denna mjuka pepparkaka med filmjölk blir riktigt saftig, och den är verkligen hur god som helst till fikat. Många associerar givetvis denna kaka med julen, men jag tycker den funkar året om!

Om man vill kan man toppa den med lite florsocker. Som tillbehör gillar många vispgrädde och lingon, även fast den är hur god som helst på egen hand också.

Kort sagt älskar jag denna mjuka pepparkaka med filmjölk och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Mjuk pepparkaka med filmjölk

Receptet – Så gör du:

Mjuk pepparkaka med filmjölk

4.6/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är ett gott recept på mjuk pepparkaka med filmjölk, som är god, saftig, enkel och riktigt trevlig.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 12 bitar

Ingredienser
 

  • 100 g smör
  • 1,5 dl filmjölk
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 påse pepparkakskryddor
  • 2 tsk bakpulver
  • 2,5 dl vetemjöl

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Smält smöret på spisen eller i mikrovågsugn. Ta sedan direkt av värmen och låt svalna.
  • Smörj och bröa en form som kan rymma cirka 1,5 liter.
  • Vispa ägg och strösocker ljust pösigt, gärna med elvisp.
  • Tillsätt filmjölk, bakpulver, och pepparkakskryddor till äggsockerblandningen. Vispa så smeten blandas. Tillsätt sedan vetemjölet och det smälta smöret, blanda på nytt till en enhetlig smet.
  • Tillsätt smeten i den smörade formen. Grädda kakan på ett galler i nedre tredjedelen av ugnen på 180°C i ca 40 minuter.
  • Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna några minuter i formen. Stjälp sedan upp på galler.
  • Sikta eventuellt florsocker ovanpå kakan.
  • Njut av din mjuka pepparkaka med filmjölk!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Mjuk pepparkaka med filmjölk

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar