I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på mjuk pepparkaka med filmjölk!
Detta är ett gott recept på mjuk pepparkaka med filmjölk, som är god, saftig, enkel och riktigt trevlig.
Denna mjuka pepparkaka med filmjölk blir riktigt saftig, och den är verkligen hur god som helst till fikat. Många associerar givetvis denna kaka med julen, men jag tycker den funkar året om!
Om man vill kan man toppa den med lite florsocker. Som tillbehör gillar många vispgrädde och lingon, även fast den är hur god som helst på egen hand också.
Kort sagt älskar jag denna mjuka pepparkaka med filmjölk och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Mjuk pepparkaka med filmjölk
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 100 g smör
- 1,5 dl filmjölk
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 påse pepparkakskryddor
- 2 tsk bakpulver
- 2,5 dl vetemjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- Smält smöret på spisen eller i mikrovågsugn. Ta sedan direkt av värmen och låt svalna.
- Smörj och bröa en form som kan rymma cirka 1,5 liter.
- Vispa ägg och strösocker ljust pösigt, gärna med elvisp.
- Tillsätt filmjölk, bakpulver, och pepparkakskryddor till äggsockerblandningen. Vispa så smeten blandas. Tillsätt sedan vetemjölet och det smälta smöret, blanda på nytt till en enhetlig smet.
- Tillsätt smeten i den smörade formen. Grädda kakan på ett galler i nedre tredjedelen av ugnen på 180°C i ca 40 minuter.
- Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna några minuter i formen. Stjälp sedan upp på galler.
- Sikta eventuellt florsocker ovanpå kakan.
- Njut av din mjuka pepparkaka med filmjölk!