I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på mjölkchokladsnittar!
Jag är fullständigt förälskad i dessa fantastiska små snittar! De är otroligt goda till fikat, kaffet, eller som dessert efter maten. Också trevliga att ha i en burk till när man vill ha något sött! Gör dem med eran favoritchoklad, så uppskattas de verkligen av alla!
Dessa mjölkchokladsnittar har chokladbitar på insidan och sedan är det trevliga att toppa med chokladknappar eller riven choklad. Toppingen är dock valfri, men ack så god!
Jag älskar att ha dessa snittar i en lufttät burk som står redo till fikat eller till kaffet. De imponerar verkligen på alla som får smaka på dem, men är också goda att ta så fort man vill ha något sött.
En sak som jag också vill slå ett slag för är hur trevliga dessa snittar är att ge bort i en vacker burk till någon man gillar. Kanske bakade med deras favoritchoklad?
Kort sagt så går allt med dessa mjölkchokladsnittar både enkelt och snabbt att göra. Det är dessutom ett väldigt trevligt och roligt recept att baka. Jag hoppas att ni gillar det lika mycket som jag gör, och att ni får många trevliga fikastunder tillsammans med dessa godingar!
Receptet – Så gör du:
Mjölkchokladsnittar
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 200 g smör, rumstempererat
- 2 dl strösocker
- 1 dl sirap (ljus)
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g mjölkchoklad
- valfritt: chokladknappar eller extra riven choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C. Klä en plåt med bakplåtspapper.
- I en skål, rör ihop rumsvarmt smör och strösocker. Rör därefter ned sirapen.
- I en annan skål, blanda samtliga torra ingredienser och tillsätt sedan ner i smörblandingen. Rör om och arbeta till en smidig deg.
- Dela den jämna degen i tre delar och rulla varje del längder. Varje del plattas ut på plåten. Tillsätt en rad mjölkchokladbitar på varje längd. Vik sedan upp degkanterna så de stänger in chokladbitarna. Detta genom att båda sidorna av degen möts på toppen ovanpå chokladbitarna. Platta till och stäng ihop degen!
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter.
- Ta ut ur ugnen och toppa gärna längderna med lite chokladknappar eller hackad choklad.
- Låt svalna och skär upp i snittar.
- Färdigt! Njut av dina mjölkchokladsnittar!