I denna artikel går jag igenom ett bra och enkelt recept på Mirror Glaze till tårta! Mirror glaze är en fantastisk teknik för att dekorera tårtor, kakor och andra bakverk. Det är en teknik som är djupt rotad i traditionell fransk bakkonst, och denna enkla och lätta teknik kommer att ge dina bakverk en skinande professionell yta, oavsett vilken typ av kaka du har i grunden.
Detta recept på mirror glaze kommer räcka till en större tårta. Du kan alltid göra mirror glaze glasyren på förhand och förvara den om du ska baka igen i närtid.
Frys in din kaka/tårta medan den fortfarande är oglaserad. Frys in den helt över natten.
Bakverket måste frysas innan glasering. Försök att jämna ut formen på kakan, med noggrannhet kring toppen och sidorna, efter eventuella ojämnheter kommer att synas genom glasyren.
När din kaka är fryst, börja förbereda mirror glaze glasyren. Lägg gelatinet i kallt vatten och ställ det åt sidan medan du värmer de övriga ingredienserna enligt receptet nedan.
Receptet – Så gör du:
Mirror Glaze tårta
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 350 g krossad vit choklad
- 150 ml vatten
- 300 g socker
- 200 g kondenserad mjölk
- 20 g pulveriserat gelatin
- 1 msk vaniljextrakt
- karamellfärg
- oglaserad fryst kaka (valfri kaka)
Instruktioner
- Strö snabbt ner gelatinet i vattnet och vispa ihop tills det börjar tjockna.
- Låt den här blandningen stå tills den stelnar helt. Förbered under tiden övriga steg.
- Koka upp vattnet, sockret och den kondenserade mjölken försiktigt i en och samma kastrull. Stäng av värmen när det börjar koka, och rör ner det stelnade gelatinet i blandningen. Häll denna blandning genom silen för att ta bort eventuella gelatinklumpar.
- Häll blandningen över den krossade vita chokladen och vänta tills den löst upp sig i blandningen. Detta bör ta cirka 5-10 minuter för all chokladen att smälta helt. Använd en visp helt nedsänkt i vätskan för att undvika att luftbubblor kommer in. Vispa detta tills hela blandningen är slät och homogen.
- Blanda ner karamellfärgen i din mirror glaze. Låt din mirror glaze svalna till måltemperaturen, som är cirka 33°C. Se till att du rör om med jämna mellanrum för att förhindra att det bildas en hinna på toppen. När glasyren är mellan 32°C – 34°C, är den redo att hällas över frysta kakan. Var nu mycket försiktig så att du inte skapar bubblor, eftersom glasyren är väldigt trögflytande. Du måste poppa luftbubblorna manuellt eller sila blandningen på nytt genom en sil om du vill ha bort dem.
- Häll din mirror glaze över din frysta tårta. För att glasera runda kakor, häll glasyren i en cirkulär rörelse från mitten och skrapa sedan av toppen med en platt spatel.
- Häll din mirror glaze över toppen av kakan tills den börjar rinna ner på sidorna.
- Använd försiktigt en spatel för att skrapa bort överflödig glasyr.
- Klart. Nu har din kaka en vacker, slät och glansig glasyr!