I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på marinad till fläskkött. Denna marinad ger perfekt saftigt, smakrikt fläskkött varje gång!
När ditt fläskkött är marinerat är det redo att tillagas! Även om du absolut kan grilla fläskfilé, är vårt favoritsätt att tillaga den i ugnen eftersom det är en tillagningsmetod som passar året runt och resulterar i ett riktigt saftigt, smakrikt fläsk!
Om du har bråttom rekommenderar vi att ge ditt fläskkött minst 30 minuter att marinera, och du kan hjälpa till att påskynda processen genom att sticka några hål i köttet med en gaffel.
Om du har extra tid är 4-24 timmar i marinaden idealiskt för att se till att köttet verkligen absorberar smaken!
Efter tillagning så rekommenderar jag alltid att man låter fläsket vila innan servering.
Man vill gärna låta ditt färdiga fläskkött vila i 8-10 minuter innan servering. Om du hoppar över det här steget och skär i det omedelbart, kommer safterna att rinna ut och du får torrt fläsk kvar.
Mängderna som de är angivna i recpetet räcker till cirka 900 g fläskkött! Anpassa gärna!
Receptet – Så gör du:
Marinad till fläskkött
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3 msk balsamvinäger
- 3 msk virgin olivolja
- 1 msk färsk hackad rosmarin
- 1 msk dijonsenap
- 1 ½ tsk vitlökspulver
- ½ tsk salt
Instruktioner
- Vispa ihop ingredienserna till marinaden och ställ den sedan åt sidan.
- Skär bort fettet från fläsket – detta är den vita, sega remsan av bindväv som löper ungefär halvvägs ner på fläskbiten. När du har tagit bort den kryddar du vanligtvis fläskkött med 1/2 tsk grovt havssalt och 1/4 tsk mald svartpeppar.
- Häll marinaden över fläskköttet. Låt stå i kylen i 30 minuter upp till 24 timmar.
- Grilla eller ugnsbaka fläsket tills det når en inre temperatur på 62 grader Celsius för bästa resultat.
- Klart!