I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på marinad till flankstek!
Ge köttet massor av god smak med denna goda marinad! Flankstek är ju så himla utsökt, och har dessutom många tillämpningar. Det är ett bra kött att grilla, att ha i en wok, eller också som fajitas i bröd! Denna marinad får jobbet gjort!
Att marinera flanksteken med denna goda marinad tycker jag gör den så mycket godare och saftigare! Det bästa är att det mesta av marineringen gör sig själv i kylen, så det är inte så mycket extra jobb!
Ta gärna ut flanksteken ur kylen en liten stund innan tillagning, oavsett vilket sätt du vill tillaga den på. Om den inte är helt kyld vid tillagning så blir den i regel bättre.
Servera gärna flanksteken med exempelvis potatis, eller ha i en wok, eller i mjuka tacobröd! I övrigt är det bara att följa receptet som det är angivet nedan, så hoppas jag att ni ska tycka om smakerna lika mycket som jag gör!
Mängderna i receptet nedan räcker bra till en flankstek på cirka 800 gram!
Receptet – Så gör du:
Marinad till flankstek
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 0,5 dl olivolja
- 2 msk sojasås
- 3 msk rödvinsvinäger
- 1 msk torkad timjan
- 2 msk paprikapulver
- 2 st krossade vitlöksklyftor
- ¼ tsk chilipulver
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till marinaden i en medelstor skål. Lägg flanksteken tillsammans med marinaden i plastpåse. Vänd innan köttet ställs in i kylen för att flanksteken täcks av marinaden.
- Stäng påsen ordentligt och marinera i kylskåp i 6 timmar, eller så länge som över natten. Vänd under marineringen då och då.
- Ta ut köttet ur påsen, marinaden har använts färdigt nu. Grilla till innertemperatur 58°C för medium done, till 68°C för well done. Vänd då och då. Servera omedelbart efter önskemål. Kyl övrig flankstek för senare användning. Före servering, skär i tunna skivor; smaka av med salt och peppar efter önskemål.
- Njut av din flankstek som marinerats i god marinad!
Oj oj oj vilken marinad det blir