I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på märgpipa i ugn!
Märgpipa i ugn ger ett otroligt gott, saftigt och mört kött som passar perfekt tillsammans med klassiska tillbehör såsom ugnsrostad potatis, en sallad, och en god sås.
Jag gillar verkligen märgpipa vilket är en lite underskattad köttbit. Den blir härligt fin och mör i ugnen. Dessutom så är det riktigt trevligt att göra en gräddsås på skyn som blir kvar i ugnsformen.
Detta är ett recept som passar perfekt till lugna helgdagar eller vardagar när man har lite extra ork att vänta på middagen. Resultatet blir en märgpipa i ugn som blir riktigt härlig!
Under tiden som märgpipan tillagas i ugnen får man tid att förbereda tillbehören. Jag gillar ugnsrostad potatis och en god sallad som tillbehör.
Letar man efter ett recept på märgpipa som verkligen ger en trevlig måltid, så kan jag varmt rekommendera detta recept. Det är riktigt värt att göra!
Alla anvisningar med instruktioner och ingredienser hittas här nedanför. Smaklig spis!
Receptet – Så gör du:
Märgpipa i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 kg märgpipa med ben (ungefärlig vikt)
- salt
- svartpeppar
- 25 g smör att bryna i
- några kvistar färsk timjan
- 2,5 dl rödvin
Instruktioner
- Skölj av köttet med vatten och klappa torrt med hushållspapper. Salta och peppra sedan köttet över hela ytan. Sätt ugnen på 150°C.
- Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt köttet i pannan och bryn på alla sidor så det får lite stekyta och färg.
- Flytta över märgpipan till en ugnsform och häll över rödvinet. Tillsätt några timjankvistar till formen.
- Tillaga i mitten av ugnen på 150°C i 2,5-3 timmar, eller tills att köttet är mört. Ta ut ur ugnen och låt köttet vila på skärbräda i 10 minuter, innan köttet skivas i tunna skivor. Under tiden, gör gärna en gräddsås på skyn som är kvar i ugnsformen.
- Färdigt! Servera din märgpipa med valfria tillbehör, gärna ugnsrostad potatis, en sallad och en god sås!