I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på lyxigt potatismos!
Det här receptet på lyxigt potatismos är helt fantastiskt, och därför tänkte jag dela med mig av det idag! En lite annorlunda teknik men som ger det krämigaste, mest smakrika och goda, lyxiga potatismoset som jag har ätit.
Detta lyxiga potatismos är krämigt och rikt på smak. Lite gräddfil och färskost ger en härlig krämighet som inte är för påträngande. Moset blir så gott att man skulle kunna äta det direkt med en sked utan tillbehör!
Detta lyxiga potatismos är krämigt och rikt på smak. Kombinationen av gräddfil och färskost ger en härlig krämighet som inte är för påträngande. Moset blir så gott att man skulle kunna äta det direkt med en sked utan tillbehör!
Lyxigt potatismos är värt att göra och det blev snabbt en favorit hos oss på matbordet. Så krämigt och smakrikt. Testa själv efter anvisningarna här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Lyxigt potatismos
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 800 g potatis
- 50 g färskost
- 1 dl gräddfil
- 1 msk hackad gräslök
- 1 tsk örtsalt
- 1 msk smör
- vitpeppar efter smak
Instruktioner
- Skala och skär potatisen i tärningar. Lägg i en kastrull och täck med vatten.
- Koka på medelvärme tills potatisarna är mjuka. Häll av vattnet.
- Sätt ugnen på 180°C.
- Mosa potatisarna tills de är ett slätt mos (tillsätt inget ännu).
- Rör ner färskost, gräddfil, gräslök, örtsalt och vitpeppar.
- För över till en en smord bakform med lock.
- Klicka över en matsked smör, täck över med lock och grädda på 180°C i 35-40 minuter eller tills de är genomvärmda.
- Färdigt! Njut av ditt lyxiga potatismos!