I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på lyxiga hallongrottor!
Dessa lyxiga hallongrottor är riktigt spröda och fina, och smakar riktigt gott dessutom. De är enkla och snabba att göra och lyxar verkligen till fikat!
Dessa hallongrottor smakar gott, har riktigt bra sprödhet och blir dessutom riktigt fina, vilket ger en riktigt lyxig känsla. Att de är fina tycker jag om, man fikar med ögonen också tycker jag!
Ta din favorithallonsylt för att verkligen sätta pricken över i:et på dessa lyxiga hallongrottor.
Kort sagt så älskar jag detta recept på lyxiga hallongrottor och tycker de är riktigt värda att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Lyxiga hallongrottor
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 175 g smör, rumstempererat
- 3,75 dl vetemjöl
- 1,2 dl strösocker
- 4 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl hallonsylt
Instruktioner
- Ställ fram smöret så det verkligen är rumstempererat.
- Sätt ugnen på 175°C.
- I en bunke, blanda strösocker och vaniljsocker med det tärnade, rumstempererade smöret.
- I en separat skål, blanda vetemjölet och bakpulvret genom att röra om. Tillsätt till bunken med smörblandningen och arbeta till en smidig deg.
- På en plan, ren arbetsyta, dela upp degen i två lika stora delar, och rulla ut dem till rullar som delas i 12 bitar vardera.
- Förbered pappersformar på en bakplåt, eller klä en bakplåt med bakplåtspapper och ha redo. Rulla varje degbit till en boll och tryck till, antingen i en pappersform eller på en bakplåt. Forma till ett hål, en ”grotta”, i mitten av varje kaka.
- Tillsätt hallonsylt i varje grotta. Använder man en spritspåse kan man undvika kladd enklare.
- Grädda hallongrottorna mitt i ugnen i cirka 12-15 minuter.
- Ta ut och låt svalna. Njut av dina lyxiga hallongrottor!