Lyxig äppelkaka i långpanna – Recept

4.6/5 baserat på 15 betyg

Här kommer ett otroligt gott recept på lyxig äppelkaka i långpanna!

En lyxig äppelkaka i långpanna som går snabbt, enkelt och smidigt att göra. Riktigt saftig, luftig och god deg, med härliga inslag av äpple, vanilj, socker och kanel!

Jag älskar denna lyxiga äppelkaka i långpanna. Att baka denna kaka är så trevlig och den blir så himla god till kaffet, fikat eller desserten. Som den är eller varför inte med lite vaniljsås eller vaniljglass!

När den är står i ugnen fylls hela hemmet med goda dofter. Äpple, kanel, vanilj, och socker utgör tillsammans en lyxig smaksensation som alla uppskattar!

Så, vill ni ha något lyxigt till fikat, kaffet, eller efterrätten, så tycker jag verkligen att denna kaka kan vara något för er! Så enkel och smidig att göra dessutom. Ge den gärna en chans, så hoppas jag att ni ska gilla den!

Receptet hittar ni precis här nedanför! Det är för en klassisk långpanna, cirka 30×40 cm. Ha det så trevligt önskar jag!

Lyxig äppelkaka i långpanna

Receptet – Så gör du:

Lyxig äppelkaka i långpanna

4.6/5 baserat på 15 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En lyxig äppelkaka i långpanna som går snabbt, enkelt och smidigt att göra. Riktigt saftig, luftig och god deg, med härliga inslag av äpple, vanilj, socker och kanel!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 1 långpanna

Utrustning

Ingredienser
 

  • 3 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk

Äpplena

  • 4 st äpplen
  • 3 msk till 4 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk till 2 msk kanel

Instruktioner

  • Skala och skär äpplena i tunna skivor. Blanda dem med strösocker, vaniljsocker och kanel, exempelvis genom att tillsätta allt i en påse och skaka om.
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Vispa smör och strösocker ljust och pösigt i en skål med elvisp. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa efter varje.
  • I en separat skål, blanda vetemjöl, vaniljsocker, och bakpulver. Tillsätt det till smörblandningen och blanda. Tillsätt mjölken och rör om.
  • Klä en långpanna, cirka 30×40 cm med bakplåtspapper. Tillsätt smeten jämnt i pannan. Stoppa ner äppelbitarna i smeten.
  • Grädda i mitten av ugnen vid 200°C i 25 minuter.
  • Ta ut ur ugnen och skär upp i rutor. Njut av din lyxiga äppelkaka i långpanna!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Lyxig äppelkaka i långpanna

3 Kommentarer

  1. 3 stars
    Okej äppelkaka, enkel att baka men ganska smaklös, ha i mer kanel och lägg till kardemumma samt lite ingefära så ger det en boost till smaklökarna. Jag hade även i honung när jag blandade äpplena vilket lyfter det hela en aning.
    Tack för receptet

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar