Här kommer ett otroligt gott recept på lyxig äppelkaka i långpanna!
En lyxig äppelkaka i långpanna som går snabbt, enkelt och smidigt att göra. Riktigt saftig, luftig och god deg, med härliga inslag av äpple, vanilj, socker och kanel!
Jag älskar denna lyxiga äppelkaka i långpanna. Att baka denna kaka är så trevlig och den blir så himla god till kaffet, fikat eller desserten. Som den är eller varför inte med lite vaniljsås eller vaniljglass!
När den är står i ugnen fylls hela hemmet med goda dofter. Äpple, kanel, vanilj, och socker utgör tillsammans en lyxig smaksensation som alla uppskattar!
Så, vill ni ha något lyxigt till fikat, kaffet, eller efterrätten, så tycker jag verkligen att denna kaka kan vara något för er! Så enkel och smidig att göra dessutom. Ge den gärna en chans, så hoppas jag att ni ska gilla den!
Receptet hittar ni precis här nedanför! Det är för en klassisk långpanna, cirka 30×40 cm. Ha det så trevligt önskar jag!
Receptet – Så gör du:
Lyxig äppelkaka i långpanna
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 3 dl strösocker
- 200 g smör
- 4 st ägg
- 3 tsk bakpulver
- 4 tsk vaniljsocker
- 7 dl vetemjöl
- 3 dl mjölk
Äpplena
- 4 st äpplen
- 3 msk till 4 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk till 2 msk kanel
Instruktioner
- Skala och skär äpplena i tunna skivor. Blanda dem med strösocker, vaniljsocker och kanel, exempelvis genom att tillsätta allt i en påse och skaka om.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Vispa smör och strösocker ljust och pösigt i en skål med elvisp. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa efter varje.
- I en separat skål, blanda vetemjöl, vaniljsocker, och bakpulver. Tillsätt det till smörblandningen och blanda. Tillsätt mjölken och rör om.
- Klä en långpanna, cirka 30×40 cm med bakplåtspapper. Tillsätt smeten jämnt i pannan. Stoppa ner äppelbitarna i smeten.
- Grädda i mitten av ugnen vid 200°C i 25 minuter.
- Ta ut ur ugnen och skär upp i rutor. Njut av din lyxiga äppelkaka i långpanna!
Såååå god.
Blev bra, enkel att baka, nöjd med resultatet!!!😃
Okej äppelkaka, enkel att baka men ganska smaklös, ha i mer kanel och lägg till kardemumma samt lite ingefära så ger det en boost till smaklökarna. Jag hade även i honung när jag blandade äpplena vilket lyfter det hela en aning.
Tack för receptet