Idag vill jag lyfta fram ett riktigt bra recept på en favorit till vardags såväl som till fest – lövbiffsrullader med färskost! Den klassiska gräddsåsen man ofta serverar dessa rullader med kommer också med i receptet. Nu går vi igenom detta i lugn och ro.
Lövbiffsrullader med färskost är en enkel och läcker maträtt som passar både till vardags och till fest. Med bara några få ingredienser kan man laga en klassisk och väldigt smakfull rätt, som kommer att imponera på alla runt bordet.
För att göra lövbiffsrulladerna behöver du lövbiff, färskost, rödlök, vitlök och persilja. Blanda färskosten med de hackade ingredienserna och krydda med salt och peppar. Sedan är det bara att breda ut färskostblandningen på lövbiffarna och rulla ihop dem till små rullader. Stek dem sedan i en stekpanna tills de är gyllenbruna och genomstekta.
Jag går i lugn och ro igenom receptet i detalj inom kort, här nedanför i denna artikel.
För att servera lövbiffsrulladerna på ett extra festligt sätt kan du servera dem med en god sås, och därför bjuder jag också på ett riktigt bra recept på detta.
En enkel gräddsås gifter sig otroligt bra med denna rätt, och det är därför inte så konstigt att det är en riktigt klassisk, tidlös kombination – rullader och gräddsås.
Beroende på vilken färskost och vilka kryddor man använder, så kan denna rätt varieras en del. Prova att linda runt några skivor bacon, eller grönsaker, runt rulladerna för att ge dem extra smak och textur.
Det sista jag vill säga innan vi går in på själva receptet är just att lövbiffsrullader med färskost en enkel och god maträtt som kan varieras på många olika sätt.
Prova gärna detta recept nästa gång du vill bjuda på något läckert och lättlagat till middag – jag rekommenderar det varmt! Ha en riktigt trevlig måltid och riktigt trevlig matlagning önskar vi eder alla!
Receptet – Så gör du:
Lövbiffsrullader med färskost
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 st lövbiffar (100-150 gram per styck)
- 100 g färskost
- ½ st röd lök, finhackad
- 1 st vitlöksklyfta, finhackad
- 2 msk persilja, hackad
- salt och peppar efter smak
- 1 msk olivolja
- 10 st tandpetare
Sås
- 2 dl grädde
- ½ dl mjölk
- 1 tsk dijonsenap
- ½ tsk kinesisk soja
- salt och peppar efter smak
Instruktioner
- Om tillbehör såsom mos eller ugnsrostad potatis ska göras till rulladerna, sätt detta på kokning/in i ugnen först.
- Börja med att blanda ihop färskost, finhackad röd lök, finhackad vitlök och hackad persilja i en skål. Smaka av med salt och peppar efter smak.
- Placera lövbiffarna på en arbetsyta och fördela färskostblandningen på toppen av varje lövbiff.
- Rulla ihop lövbiffarna och fäst dem med tandpetare för att säkra att de inte öppnas upp under tillagningen.
- Värm upp olivoljan i en stekpanna över medelvärme.
- Stek lövbiffsrulladerna i cirka 5-7 minuter på varje sida eller tills de är gyllenbruna och genomstekta.
- Servera och njut av dina lövbiffsrullader med färskost.
Sås
- Blanda ihop grädde och mjölk i en kastrull och låt det sjuda på låg värme i 5-10 minuter tills såsen börjar tjockna.
- Tillsätt dijonsenap och kinesisk soja och blanda väl.
- Smaka av med salt och peppar efter smak.
- Servera såsen över lövbiffsrulladerna.