Gör en riktigt god måltid med denna härliga lövbiffsgryta med bacon!
En ljuvligt god lövbiffsgryta med bacon som innehåller allt det goda som man kan önska sig. Snabb, enkel och smidig att laga. Servera med antingen ris, potatis, pasta, eller en god knaprig grönsallad!
Denna lövbiffsgryta med bacon är perfekt till vardags och till lugna helgdagar. Det lite knapriga, salta baconet är perfekt i denna krämiga lövbiffsgryta!
Grytan innehåller också paprika, lök, och andra goda ingredienser som tillsammans puttrar ihop till en ljuvlig kombination!
Denna lövbiffsgryta med bacon är den typen av gryta som nästan blir godare dagen efter. Perfekt som matlåda och riktigt goda rester blir det!
Jag har verkligen en fäbless för denna lövbiffsgryta när jag än ska göra något med lövbiff. Därför är den alltid värd att göra i min bok. Testa den gärna enligt receptet här nedanför och njut!
Receptet – Så gör du:
Lövbiffsgryta med bacon
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 600 g lövbiff
- 1 st gul lök, hackad
- 140 g tärnat bacon
- 1 st röd paprika
- 1 st gul (eller orange eller grön) paprika
- 2 st vitlöksklyftor, pressade
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk soja
- 1 msk oxfond
- 2 dl matgrädde
- 1 dl vatten
- salt efter smak
- svartpeppar efter smak
- olja
Instruktioner
- Strimla lövbiffen i ungefär 1 cm tjocka, 3 cm långa strimlor.
- Sätt vatten till ris, potatis, eller pasta på kokning, om det ska has som tillbehör! När det kokar, lägg ned det som ska kokas. Fortsätt med resten av receptet under tiden. Ta av från värmen när det är färdigt.
- Skär paprikan och löken i små bitar, pressa vitlöken.
- Knaperstek det tärnade baconet i en torr panna. För sedan över till en skål.
- I samma stekpanna, stek paprika, lök och vitlök, tills det mjuknat. Tillsätt lite olja vid behov. Ta ut ur pannan.
- Stek den strimlade lövbiffen i olja snabbt, så den får lite färg. Krydda med salt och peppar. Tillsätt sedan grädde och vatten i pannan. Sänk värmen.
- Tillsätt åter lök, vitlök, och paprika till pannan. Tillsätt även tomatpurén, dijonsenapen, sojan, och oxfonden. Smaka av med salt och peppar. Låt koka på svag värme, tillsätt eventuellt lite extra grädde eller vatten för önskad krämighet. Låt koka ca 10-15 minuter.
- Ta av från värmen och blanda ned baconet.
- Färdigt! Njut av din lövbiffsgryta med bacon!
En riktig höjdare