Ljuvlig hallonkaka – Recept

4.7/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på ljuvlig hallonkaka!

Gör snabbt och enkelt en riktigt ljuvlig hallonkaka som är riktigt god och riktigt vacker med hjälp av detta recept!

Denna ljuvliga hallonkaka är riktigt god på egen hand eller tillsammans med vispgrädde. Denna är lätt luftig och smakrik, med en härlig och saftig konsistens. Den får en tydlig smak av hallon, som kan komma från färska eller frysta hallon.

Den smakar lite sött av hallonen och får en len och krämig konsistens. Allt som allt är denna ljuvliga hallonkaka en fröjd för både ögon och smaklökar!

Denna kaka är riktigt god till fikat och har faktiskt imponerat på alla som hat fått smaka på den. För att förvara den i kylen bör du först sätta den i en lufttät behållare eller klä den med plastfolie för att förhindra att den tar upp lukter från andra livsmedel i kylskåpet. Detta hjälper också till att hålla kakan saftig. Den håller sig god i några dagar efter tillagning, och kan ätas både kall eller varm om man vill värma upp den.

Kort sagt så älskar jag detta recept på en riktigt ljuvlig hallonkaka och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ljuvlig hallonkaka

Receptet – Så gör du:

Ljuvlig hallonkaka

4.7/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör snabbt och enkelt en riktigt ljuvlig hallonkaka som är riktigt god och riktigt vacker med hjälp av detta recept!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 10 bitar

Utrustning

Ingredienser
 

  • 2 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 225 g hallon
  • 100 g smör

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Smörj en form med avtagbara kanter och ställ åt sidan.
  • I en bunke, vispa ägg och strösocker ljust och pösigt, gärna med elvisp.
  • En i en annan skål, blanda vetemjöl och bakpulver, och rör sedan ned i äggblandningen.
  • Tillsätt smeten till formen och bred ut. Stick ned hallonen i kakan.
  • Hyvla tunna skivor av smöret jämnt fördelat överst på kakan.
  • Grädda kakan mitt i ugnen på 180°C i cirka 30-35 minuter.
  • Ta ut och låt svalna i cirka 10 minuter innan servering. Servera gärna med vispgrädde.
  • Njut av din ljuvliga hallonkaka!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Ljuvlig hallonkaka

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar