I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på ljuvlig hallonkaka!
Gör snabbt och enkelt en riktigt ljuvlig hallonkaka som är riktigt god och riktigt vacker med hjälp av detta recept!
Denna ljuvliga hallonkaka är riktigt god på egen hand eller tillsammans med vispgrädde. Denna är lätt luftig och smakrik, med en härlig och saftig konsistens. Den får en tydlig smak av hallon, som kan komma från färska eller frysta hallon.
Den smakar lite sött av hallonen och får en len och krämig konsistens. Allt som allt är denna ljuvliga hallonkaka en fröjd för både ögon och smaklökar!
Denna kaka är riktigt god till fikat och har faktiskt imponerat på alla som hat fått smaka på den. För att förvara den i kylen bör du först sätta den i en lufttät behållare eller klä den med plastfolie för att förhindra att den tar upp lukter från andra livsmedel i kylskåpet. Detta hjälper också till att hålla kakan saftig. Den håller sig god i några dagar efter tillagning, och kan ätas både kall eller varm om man vill värma upp den.
Kort sagt så älskar jag detta recept på en riktigt ljuvlig hallonkaka och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Ljuvlig hallonkaka
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 2 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 st ägg
- 1 tsk bakpulver
- 225 g hallon
- 100 g smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- Smörj en form med avtagbara kanter och ställ åt sidan.
- I en bunke, vispa ägg och strösocker ljust och pösigt, gärna med elvisp.
- En i en annan skål, blanda vetemjöl och bakpulver, och rör sedan ned i äggblandningen.
- Tillsätt smeten till formen och bred ut. Stick ned hallonen i kakan.
- Hyvla tunna skivor av smöret jämnt fördelat överst på kakan.
- Grädda kakan mitt i ugnen på 180°C i cirka 30-35 minuter.
- Ta ut och låt svalna i cirka 10 minuter innan servering. Servera gärna med vispgrädde.
- Njut av din ljuvliga hallonkaka!