I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på leverstuvning!
Lever är mycket näringsrikt och framförallt rikt på järn. Detta är den perfekta enkla middagen som är tillräckligt rejäl för att fylla magar och perfekt sätt att ta tillvara på lite god lever!
Jag älskar detta leverrecept. Det är enkelt, gott, rejält och billigt att laga.
Detta recept är fullt av stor smak. Vi har den järnrika smaken av levern, lite brynt lök för lite sötma, och härligt krämig gräddstuvning.
Receptet går också snabbt att laga, tar bara 20 minuter. Leverstuvning tar verkligen inte lång tid att tillaga alls!
Fryst lever kan behöva lite längre tillagning för att möra. Jag är inte säker på varför det är så, men om du använder fryst lever, var beredd att laga maten en aning längre tid.
Servera gärna med ris eller kokt potatis och ett gott bröd!
Receptet – Så gör du:
Leverstuvning
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 500 g lever (nöt, gris, kalv, eller lamm)
- 2 st små gula lökar
- 1,5 dl kycklingbuljong eller vatten+tärning
- 3 dl matgrädde
- salt
- vitpeppar
- majsstärkelse
- förslag på tillbehör: ris eller kokt potatis
- gräslök som garnering (förslag)
Instruktioner
- Dela upp levern i bitar och avlägsna senor och hinnor om det finns några.
- Finhacka löken.
- Fräs leverbitarna och tillsätt löken så den hinner bli mjuk. Krydda med salt och vitpeppar efter smak, provsmaka gärna så du får till det.
- Tillsätt buljong och matgrädde och låt det koka upp. Låt puttra tills du är nöjd med konsistensen.
- Krydda efter smak och red av såsen med majsstärkelse. Garnera gärna med lite gräslök.
- Njut av denna leverstuvning!
snabbt och enkelt gott
Super gott!