I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på leverbiff!
Leverbiffar är fullspäckade med god smak och speciellt järn som våra kroppar behöver. En smakrik och klassisk måltid är att servera leverbiffarna tillsammans med en enkel skysås, kokt potatis och inlagd gurka eller haricots verts!
Detta är ett klassiskt recept på leverbiff, där jag också går igenom hur man enkelt gör en ljuvlig skysås i samma panna när leverbiffarna har lagats färdigt.
Leverbiff innehåller ju massvis av järn vilket är stärkande och gott för kroppen att få i sig. Förutom att det är ljuvligt gott så är det ju därför också bra med leverbiff!
När jag ska laga lever så älskar vi alltid att göra detta receptet. Så enkelt och gott. Testa det gärna precis här nedanför!
Receptet - Så gör du:
Leverbiff
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 400 g köttfärs
- 400 g lever
- 1 st ägg
- 4 msk vetemjöl
- ½ st gul lök
- 1 tsk salt
- nymalen vitpeppar
Skysås (valfri)
- 2 dl vatten
- 1 st köttbuljongtärning
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl vatten (eller mjölk)
- maizena
Instruktioner
- Sätt gärna vatten med potatis på kokning om du vill servera leverbiffen med det!
- Ta bort eventuella senor på levern, skölj och skär levern i bitar, tillsätt tillsammans med halvan gul lök uppskuren i klyftor ner i en matberedare och mixa slätt.
- Blanda leverblandningen med alla andra ingredienser i en bunke och låt stå i 10 minuter.
- Värm en panna med smör och klicka försiktigt ner biffar av smeten och stek på medelvärme tills att biffarna fått fin färg och blivit genomstekta, cirka 3 minuter per sida.
- När alla biffarna är färdiga, tillsätt vatten och nedsmulad buljongtärning ner i pannan, rör om. Sila över buljongen till en kastrull.
- Tillsätt creme fraiche och vatten/mjölk till kastrullen med buljong och låt koka upp. Red av skysåsen med lite maizena till önskad konsistens och smaka av.
- Färdigt att serveras! Servera gärna din leverbiff och skysås tillsammans med kokt potatis och inlagd gurka.
Gott och snabblagat!
Tack Frida, jättegoda leverbiffarna, enkelt att laga.
Ser jättegott ut