Idag vill jag dela med mig av ett riktigt bra recept på legymsallad!
Legymsallad är en klassisk sallad på grönsaker som serveras kall till exempelvis kallt kött eller i en god köttbullesmörgås!
Légume betyder grönsak på franska och det är just därifrån denna sallad fått sitt namn. Legymsallad är en krämig och god sallad som serveras kallt till kött, exempelvis kallskuret, köttbullar, eller korv.
Legymsallad är riktigt gott att ta med på exempelvis en picknick eller att göra till ett buffébord! Förvara den i kylen tills att det är dags att plocka fram eller ge sig iväg på tur!
Det är både snabbt och enkelt att göra denna goda legymsallad, och resultatet är minst sagt värt arbetet i köket! Ge gärna receptet nedan ett försök så hoppas jag ni får en riktigt trevlig måltid!
Receptet – Så gör du:
Legymsallad
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- ½ st äpple
- 1 tsk citronsaft
- 5 cm slanggurka
- 5 st ättiksgurkor, tärnade
- 1 st morot
- 1 dl (200 g) frysta gröna ärtor
- 1 dl gräddfil
- 2 msk majonnäs
- 1 nypa salt
- malen vitpeppar efter smak
Instruktioner
- Tärna äpplet kläm lite citronsaft över. Tärna gurkan och blanda med äpplet.
- Plocka fram ärtorna ur frysen och mät upp.
- Skala, tärna och koka morötterna i vatten tills att de är mjuka.
- Plocka fram en stor sil och tillsätt ärtorna. Sila av morötterna i den stora silen så ärtorna sköljs av med det varma vattnet. Blanda ärtor och morötter och ställ åt sidan några minuter så de svalnar.
- Blanda nu allt i en enda skål och krydda med salt och vitpeppar efter smak.
- Färdigt! Förvara övertäckt i kylen fram till servering, så legymsalladen hinner bli kall. Servera och njut!
Den blir fluffigare om man gör basen av vispad grädde och majonnäs (50/50).
Väldigt gott