I denna artikel ger jag ett riktigt härligt recept på LCHF-sockerkaka! Häng på, så går jag i lugn och ro igenom hur man gör. Nu kör vi!
LCHF-sockerkaka är en läcker och mindre söt efterrätt som passar perfekt för alla som följer en LCHF-kost. Just denna kaka som jag tänkte dela med mig av idag i denna artikel är ett utmärkt alternativ för personer som vill minska sitt intag av socker- och kolhydrater, men samtidigt njuta av en klassisk efterrätt. Detta går faktiskt att göra sockerkaka med LCHF i åtanke, jag visar hur i denna artikel.
En av de stora fördelarna med LCHF-sockerkaka är att den innehåller minimalt med socker och så lite kolhydrater som möjligt. Traditionella sockerkakor innehåller vanligtvis mycket socker och vetemjöl, vilket kan orsaka blodsockersvängningar och inflammation i kroppen.
Dagens recept lyfter fram några riktigt klassiska LCHF-ingredienser såsom mandelmjöl och kokosmjöl. Dessa kan jag faktiskt varmt rekommendera alla som äter LCHF-kost då de ofta dyker upp i LCHF-bakningens härliga värld!
Genom att vi byter ut vanligt socker och mjöl mot LCHF-alternativ såsom mandelmjöl och sukrin, minskar vi både mängden socker och kolhydrater som efterrätten innehåller.
Detta är särskilt fördelaktigt för personer som vill undvika svängningar på grund av höga sockernivåer i blodet.
Förutom att det är en god LCHF-efterätt så är denna kaka också riktigt härlig som mellanmål, eller att ha med sig på språng, antingen till jobbet eller på utflykten. Sockerkaka är ju i grunden en riktigt mångsidig och härlig kaka som alltid levererar trevliga stunder.
Förvara lufttätt eller gärna i kylen så håller sig kakan god och saftig i några dagar efter bakning. Hoppas ni gillar den, här kommer receptet, och som vanligt så vill jag önska er alla läsare en riktigt trevlig och fin dag.
Receptet – Så gör du:
LCHF-sockerkaka
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 st ägg
- 1,5 dl mandelmjöl
- 0,5 dl kokosmjöl
- 0,5 dl sukrin (eller annan LCHF-sötning)
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl smör eller kokosolja
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader och smörj en sockerkaksform med smör ellerkokosolja.
- Vispa äggen pösiga i en skål, gärna med elvisp.
- Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, sukrin (eller annat sötningsmedel), vaniljpulver, bakpulver och salt i en annan skål, avskiljt från äggen.
- Tillsätt mjölblandningen i äggblandningen och rör om försiktigt.
- Smält smöret eller kokosoljan, tillsätt sedan och rör om tills allt är väl blandat.
- Häll upp smeten i sockerkaksformen och jämna till ytan.
- Grädda i ugnen i cirka 30-35 minuter, eller tills en provsticka kommer ut rennär du sticker den i kakan.
- Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna i formen i cirka 10 minuter innan dustjälper upp den på ett fat.
- Färdigt! Servera och njut av din LCHF-sockerkaka!
Förbluffande god.
Topp!