I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på LCHF-scones!
Jag är fullständigt kär i detta recept på LCHF-scones! Perfekt till en mysig frukost, brunch, eller till aftonthé, till helg såväl som vardag!
Att äta LCHF (lägre i kalorier, högre i fett) betyder inte att man behöver välja bort välsmakande mat. Tvärt om så hittar man massor av nya goda varianter på recept!
Tillsammans med dessa drömmiga LCHF-scones gillar jag vispgrädde, eller god ost tillsammans med sockerfri marmelad!
Dessa scones blir alldeles ljuvliga och blir fint kompakta i konsistensen. De är rejäla och blir otroligt goda. Testa dem gärna till nästa brunch eller kopp thé!
Receptet - Så gör du:
LCHF-scones
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 st ägg
- ½ dl creme fraiche (gärna 32%)
- 1 dl vispgrädde (gärna 40%)
- 2,5 dl pofiber
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 msk fiberhusk
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- Vispa ihop ägg med creme fraiche och grädde i en separat bunke.
- Blanda alla övriga ingredienser i en annan bunke eller stor skål. Blanda samman, och tillsätt sedan äggblandningen och låt smeten svälla i ca 10-15 minuter.
- Förbered en plåt genom att klä med bakplåtspapper.
- Forma 6 st runda bullar som läggs på bakplåten, de håller formen rätt väl sen i ugnen.
- Grädda i mitten av ugnen på 180°C i cirka 15-20 minuter, tills de blir mycket lätt gyllene ovanpå.
- Ta ut ur ugnen, och njut! Kan förvaras några dagar i lufttät behållare!