LCHF-fröknäcke – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på LCHF-fröknäcke. Detta fröknäcke är lågt i kolhydrater, och desto högre i fett, som det ska vara i LCHF!

Dessa lågkolhydratknäcken med frön kommer att ge dig ett krispigt mellanmål utan att du behöver ge upp din kost! Receptet ger fantastisk LCHF-fröknäcke för dipp och pålägg, och de smakar också bra på egen hand.

En av de svåraste sakerna att hitta ett bra alternativ för när man är på en LCHF-diet är knäcke, kex och chips. De är både höga kolhydratsnacksen, men är lätt en av de mest populära och beroendeframkallande snacks ute.

Så det här fick mig att tänka, ”Hur kan jag återskapa läckerheten hos fröknäcke samtidigt som kolhydraterna är låga?” Efter mycket övervägande kom jag på detta otroligt tillfredsställande LCHF-fröknäcke.

Vad gör dessa LCHF-fröknäcken så bra?

  • Fulla av fiber. 5 gram fiber per portion.
  • Utmärkta för dippar. Det perfekta krispiga tillbehöret att använda med ditt favoritdipprecept.
  • Innehållet. Med 10 g fett per portion kommer dessa att hålla dig mättare, längre.

Ingredienser

  • 500 g vatten
  • 3 msk psylliumskalpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 330 g blandade frön (exempel på uppdelning nedan)

Förslag på uppdelningen blandade frön

  • 200 g solrosfrön
  • 30 pumpafrön
  • 50 g linfrön
  • 50 g sesamfrön

Instruktioner

  1. Häll vattnet i en stor blandningsskål.
  2. Lite i taget, blanda i psylliumskalpulvret, vispa hela tiden. Använd inte varmt vatten. Häll inte i pulver först och försök sedan tillsätta vatten.
  3. När alla klumpar är lösta, tillsätt saltet och sedan fröna. Blanda väl.
  4. Beroende på ditt skalpulver kan du behöva lägga till några fler frön. Men innan du gör det är det bara att låta det vila i ca 10-15 minuter. Detta ger psyllium en chans att stelna.
  5. Värm ugnen till 180 grader Celsius medan skålen vilar.
  6. Smörj en 45×30 centimeters plåt/form (ungefärlig storlek), för att förhindra att blandningen fastnar i formen. Du kan också använda ett bakplåtspapper ovanpå formen/plåten som du sedan smörjer.
  7. När blandningen har fått stå ett tag, fördela den så tunt och jämnt du kan i formen/plåten. Jag tyckte att det var praktiskt att ha en liten skål med vatten som jag kunde doppa fingrarna i då och då för att minska klibbighetsfaktorn.
  8. Sätt in i ugnen och ställ in en timer på 30 minuter.
  9. Ta ut när timern går av. Använd en pizzaskärare eller en vass kniv för att skära blandningen till knäckformar. Jag fick 4 långa remsor och 8 korta remsor för totalt 32 fröknäcken.
  10. Sätt tillbaka dem i ugnen och ställ in timern på 15 minuter. Dina fröknäcken kommer sannolikt att ta mellan 45-60 minuter att bli knapriga. Frön bränns lätt, så du måste titta på dem efter att timern går. Du siktar på krispiga fröknäcken, men tänk på att de fortsätter koka lite när du tar ut dem ur ugnen.
  11. När de är klara, ta bort och bryt längs de skårade linjerna. Låt dem svalna och lägg dem sedan i en försluten behållare. Njut av dem när du blir sugen på något krispigt och lågkolhydrat!
Fröknäcke LCHF

LCHF-fröknäcke

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på LCHF-fröknäcke. Detta fröknäcke är lågt i kolhydrater, och desto högre i fett, som det ska vara i LCHF! Dessa lågkolhydratknäcken med frön kommer att ge dig ett krispigt mellanmål utan att du behöver ge upp din kost! Receptet ger fantastisk LCHF-fröknäcke för dipp och pålägg, och de smakar också bra på egen hand.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 1 t 15 minuter
Total tid 1 t 30 minuter
Portioner 32 fröknäcken

Ingredienser
  

  • 500 ml vatten
  • 3 msk psylliumskalpulver
  • ½ tsk salt
  • 330 g blandade frön (exempel på uppdelning nedan)

Förslag på uppdelningen blandade frön

  • 200 g solrosfrön
  • 30 g pumpafrön
  • 50 g linfrön
  • 50 g sesamfrön

Instruktioner

  • Häll vattnet i en stor blandningsskål.
  • Lite i taget, blanda i psylliumskalpulvret, vispa hela tiden. Använd inte varmt vatten. Häll inte i pulver först och försök sedan tillsätta vatten.
  • När alla klumpar är lösta, tillsätt saltet och sedan fröna. Blanda väl.
  • Beroende på ditt skalpulver kan du behöva lägga till några fler frön. Men innan du gör det är det bara att låta det vila i ca 10-15 minuter. Detta ger psyllium en chans att stelna.
  • Värm ugnen till 180 grader Celsius medan skålen vilar.
  • Smörj en 45×30 centimeters plåt/form (ungefärlig storlek), för att förhindra att blandningen fastnar i formen. Du kan också använda ett bakplåtspapper ovanpå formen/plåten som du sedan smörjer.
  • När blandningen har fått stå ett tag, fördela den så tunt och jämnt du kan i formen/plåten. Jag tyckte att det var praktiskt att ha en liten skål med vatten som jag kunde doppa fingrarna i då och då för att minska klibbighetsfaktorn.
  • Sätt in i ugnen och ställ in en timer på 30 minuter.
  • Ta ut när timern går av. Använd en pizzaskärare eller en vass kniv för att skära blandningen till knäckformar. Jag fick 4 långa remsor och 8 korta remsor för totalt 32 fröknäcken.
  • Sätt tillbaka dem i ugnen och ställ in timern på 15 minuter. Dina fröknäcken kommer sannolikt att ta mellan 45-60 minuter att bli knapriga. Frön bränns lätt, så du måste titta på dem efter att timern går. Du siktar på krispiga fröknäcken, men tänk på att de fortsätter koka lite när du tar ut dem ur ugnen.
  • När de är klara, ta bort och bryt längs de skårade linjerna. Låt dem svalna och lägg dem sedan i en försluten behållare. Njut av dem när du blir sugen på något krispigt och lågkolhydrat!
Keyword Fröknäcke LCHF, keto-fröknäcke, LCHF-fröknäcke

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning