I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på LCHF-fläskpannkaka!
Allt med detta recept på LCHF-fläskpannkaka är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det! Med fokus på att vara lägre i kalorier, men högre i fett. Servera gärna med rårörda lingon till!
Fläskpannkaka är en riktig klassiker och detta är för mig det bästa receptet på fläskpannkaka LCHF (låg i kolhydrater, hög i fett).
Att den är just kompatibel med en LCHF-kost betyder inte att den blir alldeles annorlunda för det. Denna ugnspannkaka är blir fortfarande ljuvlig i smaken och fin i konsistensen!
Det som också är så gott med denna fläskpannkaka är att den är så enkel och smidig att tillaga. Detta ihop med att den smakar så gott gör att jag helt klart tycker att detta är det bästa receptet på LCHF-fläskpannkaka. Testa det gärna här nedanför!
Receptet – Så gör du:
LCHF-fläskpannkaka
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 8 st ägg
- 250 g till 300 g bacon eller kassler
- 100 g mild ost (gärna med hög fetthalt)
- 50 g smör
- 1,5 dl vispgrädde
- 250 g keso
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Fördela smör och tärnat bacon eller kassler i en långpanna eller ugnsform och ugnsstek i mitten av ugnen på 225°C tills att baconet blivit fint knaprigt eller fint i färgen.
- Under tiden, vispa ägg och vispgrädde i en skål, och rör sedan ned keson.
- Tärna osten och strö över fläsket, häll sedan över äggblandningen och skjut in i ugnen på 225°C i cirka 25-30 minuter tills ugnspannkakan har blivit fint gyllene.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna tillräckligt för att skära upp och servera.
- Färdigt! Servera gärna med rårörda lingon. jag har också en fäbless för att servera fläskpannkaka med ett glas kall mjölk till!
Goda recept på allt