I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på LCHF-broccoligratäng!
Här kommer en broccoligratäng som passar bra till LCHF (låg i kolhydrater, högre i fett). Den kan serveras som tillbehör, eller så kan man också tillsätta rökt skinka för att göra den till en fullvärdig måltid på egen hand. Använd färsk eller fryst broccoli.
Perfekt för de som äter LCHF eller keto! Denna rätt är dock riktigt ljuvlig och kan uppskattas av alla. Den har utformats så den ska vara en kalorisnål rätt, som ändå mättar ordentligt och verkligen ger en god middag eller lunch.
Smaken blir riktigt krämig och god med en äggstanning på ägg grädde, mjölk, ost, och några till enkla ingredienser. Tillsätt gärna lite vitlökspulver för lite extra smak. Oavsett blir det riktigt magiskt i smaken.
Jag hoppas ni ska tycka om detta recept lika mycket som jag gör. Ni hittar alla ingredienser och instruktioner precis här nedanför!
Receptet – Så gör du:
LCHF-broccoligratäng
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 800 g broccoli
- 4 st ägg
- 1 dl vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 3 msk dijonsenap
- salt
- peppar
- 225 g riven ost
- smör till att smörja formen
- valfritt: cirka 300 g rökt skinka
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skär broccolin i buketter. Om fryst broccoli används, koka den i lätt saltat vatten i 1 minut, och låt sedan rinna av i durkslag.
- Smörj en ugnsform med smör.
- I en skål, vispa ihop äggen med vetemjölet, och vispa sedan ner mjölken och grädden.
- Tillsätt dijonsenapen och hälften av osten och rör om. Smaka av med salt och peppar.
- Placera de broccolibuketterna i formen, och eventuellt även rökt skinka i små bitar. Blanda.
- Häll över äggstanningen ner i ugnsformen.
- Strö över andra halvan av den rivna osten.
- Grädda broccoligratängen i mitten av ugnen i cirka 30 min, eller tills att äggstanningen har stelnat.
- Färdigt. Ta ut ur ugnen och njut av din LCHF-broccoligratäng!