I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på lax på saltbädd!
Gör din lax riktigt saftig och god med att tillaga lax på saltbädd! Att tillaga laxen på saltbädd är ett enkelt och fiffigt sätt att göra riktigt god lax.
Jag är verkligen förtjust i att tillaga lax på saltbädd! Det är snabbt och enkelt, och den smarta metoden ger verkligen en riktigt god och saftig lax.
Att tillaga fisken med en saltbädd och kräver inte så mycket salt som man kanske först tror. Det är i princip bara laxen som ska ligga på ett lager med salt, med lite marginal. Hela ugnsformen eller plåten behöver därför inte att fyllas med salt.
Servera gärna fisken med antingen potatis eller ris, och gärna en härlig sallad eller grönsaker! För ett riktigt bra och lite annorlunda sätt att tillaga lax på, här kommer det goda receptet! Jag hoppas att ni gillar det!
Receptet – Så gör du:
Lax på saltbädd
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 800 g laxsida eller laxbitar med skinn
- grovt salt
- peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader Celsius.
- Tillsätt grovsalt till en ugnsform eller plåt precis, ungefär så att laxbitarna får plats ovanpå (för mycket salt är inte nödvändigt). Lägg laxen med skinnsidan nedåt mot saltet. Peppra laxen lätt på ovansidan.
- Tillaga i mitten av ugnen på 180 grader i ungefär 15-20 minuter.
- Färdigt! Servera gärna med exempelvis potatis eller ris, grönsaker och en god sås.