I denna artikel går jag igenom mitt favoritrecept på lasagne utan bechamelsås!
Detta är ett klassiskt recept på en av de mest älskade maträtterna i världen. Den ultimata njutningsmaten är hemlagad lasagne. Familj och vänner samlas runt middagsbordet när som helst för detta lasagnerecept.
En stor varm tröstande kram i lager av pasta, tomatsås, nötfärs och smält ost!
Denna klassiska lasagne är gjord med en lätt köttsås som bas. Varva såsen med pasta och ost och grädda sedan tills den blir bubblig! Detta är bra för att mata en stor familj och går bra att frysa också.
Alla älskar väl en god lasagne? Det är ett bra sätt att mata en folkmassa och en perfekt rätt att ta med. Den fryser bra. Den värms upp bra. Rester kommer att hålla dig glad i dagar.
Halva nöjet med att göra en lasagne är att njuta av resterna! Lasagnen håller sig i kylen i minst 5 dagar. Värm upp individuella skivor i mikrovågsugnen eller värm hela formen (täckt med folie) i ugnen vid 180 grader Celsius tills den blir bubblig igen.
Receptet - Så gör du:
Lasagne utan bechamelsås
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 800 g nötfärs
- 2 tsk till 3 tsk Worcestershiresås
- 2 msk mjölk
- 2 tsk socker
- 1 st gul lök, finhackad
- 4 st vitlöksklyftor, krossade
- 1 msk olivolja
- 800 g krossade tomater på burk
- 4 st färska tomater, hackade
- 250 g skivad svamp (valfritt)
- 6 st lagerblad
- 2 tsk torkad timjan
- 2 tsk torkad oregano
- lasagneplattor
- 250 ml creme fraiche
- 150 g parmesanost, riven
- 100 g cheddarost eller mildare ost, riven
- svartpeppar
Instruktioner
- Hetta upp oljan i en stor stekpanna.
- Tillsätt hackad lök och pressad vitlök, värm tills löken är mjuk.
- Tillsätt köttfärsen, rör om ordentligt.
- Tillsätt mjölken i köttet, koka köttet tills det har fått färg överallt.
- Tillsätt alla tomater och socker, rör om väl.
- Tillsätt örterna.
- Tillsätt worcestershiresåsen, rör om.
- Tillsätt svampen (om du vill ha det i lasagnen, valfritt), rör om.
- Sjud på låg värme och låt vätskan fortsätta med att puttra bort.
- När vätskan minskat och fått bra konsistens, ställ åt sidan.
- Blanda under tiden ner riven parmesan och peppar i creme fraiche, låt stå åt sidan.
- Värm ugnen till 200°C.
- När köttet är klart lägg på ett tunt lager som täcker botten på en ugnsfast form. Lägg på lasagneplattor, sedan ett tjockare lager kött. Upprepa – jag har alltid tre lager lasagneplattor.
- På det sista lagret av lasgneplattor breder du creme fraicheblandningen.
- Täck creme fraicheblandningen med riven cheddar.
- Grädda i ugnen tills de är gyllene (30-45 minuter).