I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på lasagne med färska plattor!
Njut av en klassisk lasagne med färska plattor till middag med detta recept. Snabbt, enkelt, och lyxigt gott!
Jag gillar att göra min lasagne med färska plattor och en enkel köttfärssås. Efter att ha samlat ihop några andra viktiga ingredienser, såsom parmesan, krossade tomater och kryddor är du redo att göra din lasagne.
Det jag framförallt älskar med denna lasagne är de färska plattorna, som ger den där extra färskheten.
Det här är ett bra recept att göra och frysa in, eller att använda som mantlådor. Oavsett om du provar det eller inte hoppas jag att du gillar det lika mycket som jag gör!
Receptet – Så gör du:
Lasagne med färska plattor
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 500 g nötfärs
- 1 st gul lök, hackad
- 1 st vitlöksklyfta, finhackad
- 1 msk olivolja
- 400 g (1 burk) krossade tomater
- 3 msk tomatpuré
- 1 st köttbuljongtärning
- 1 tsk torkad oregano
- 2 tsk torkad persilja
- 1 tsk salt
- ¼ tsk svartpeppar
- 12 st färska lasagneplattor
- 2 dl parmesan
Bechamelsåsen
- 2 msk smör
- 2,5 msk vetemjöl
- 5 dl mjölk
- Salt och svartpeppar efter smak
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- Fräs färs, finhackad lök och vitlök i olivolja i en panna, tills att färsen inte längre är rosa någonstans.
- Tillsätt tomatpurén och krydda med salt och peppar, samt oregano och persilja.
- Tillsätt buljongtärning och krossade tomater och låt puttra i 10 minuter.
- Bechamelsåsen: Smält smöret och tillsätt vetemjölet under omrörning. Tillsätt mjölken under vispning och låt sedan såsen puttra i 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Håll under uppsikt och rör om ofta vid behov.
- I en ugnsform, varva sås, färska lasagneplattor köttfärssåsen. Toppa till sist med ett lager sås och parmesanost ovanpå.
- Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter. Förbered gärna en sallad under tiden.
- Färdigt! Servera och njut av din lasagne med färska plattor!