I denna artikel ger jag mitt bästa recept på lasagne med creme fraiche!
Här är en enkel lasagne med creme fraiche istället för bechamelsås. Enklare, snabbare, och minst lika gott! Inget slår klassisk lasagne. Och det här är det enklaste receptet du någonsin kommer att göra. Den kan göras i förväg och den är frysvänlig också!
Hemlagad lasagne kan ha några steg, men varje steg är enkelt, och det är värt tiden; den perfekta italienska måltiden! Detta är en snabb, smidig, och barnsligt enkel lasagne att slänga ihop.
Lasagne är en av de bästa måltiderna att göra i förväg och frysa in, om du vill. Man kan också göra storkok och dubbla eller tredubbla receptet och frysa in matlådor till en annan dag. Tina i kylen över natten och grädda enligt anvisningarna. Värm i ugnen på 180 grader Celsius eller i mikrovågsugn.
Kort sagt så älskar jag denna lasagne med creme fraiche och rekommenderar den starkt! Så värd och enkel att göra.
Receptet – Så gör du:
Lasagne med creme fraiche
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 msk olivolja
- 1 st gul lök, finhackad
- 1 st selleri, finhackad
- 1 st morot, riven
- 2 st vitlöksklyftor, fint hackade
- 500 g nötfärs
- 1 msk tomatpuré
- 800 g krossade tomater
- 500 g lasagneplattor
- 4 dl matgrädde
- 125 g mozzarella, grovt riven
- 50 g nyriven parmesan
- stor näve basilikablad, rivna (valfritt)
Instruktioner
- Hetta upp oljan i en stor kastrull. Tillsätt löken, sellerin och moroten och låt fräsa på medelvärme i 5 minuter, rör om då och då, tills de mjuknat.
- Tillsätt vitlöken och låt fräsa ytterligare i 1 minut. Tillsätt sedan färsen, rör om och bryt upp den med en träslev, låt fräsas i cirka 6 minuter tills den fått färg överallt.
- Rör ner tomatpurén och låt sjuda i 1 minut. Blanda väl med färsen och grönsakerna. Häll i de krossade tomaterna. Fyll varje burk krossade tomater till hälften med vatten för att skölja ur eventuella tomater som finns kvar i burken och tillsätt i pannan. Låt sjuda i 20 minuter.
- Värm ugnen till 200 grader Celsius. Häll lite av såsen i botten av ugnsformen eller, bred ut över hela botten. Lägg 2 ark lasagne ovanpå såsen som överlappar varandra, upprepa sedan med mer sås och ytterligare ett lager pasta. Upprepa med ytterligare 2 lager sås och pasta, avsluta med ett lager pasta.
- Lägg crème fraichen i en skål och blanda med 2 msk vatten för att lossa den och göra en slät hällbar sås. Häll detta över toppen av pastan, toppa sedan med mozzarellan. Strö parmesan över toppen och grädda i 25–30 minuter tills osten är gyllene och bubblar. Servera med basilika om du vill.
- Njut av din lasagne med creme fraiche!