I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på långpannebröd med bakpulver!
Gör ett riktigt gott och fint långpannebröd med bakpulver med hjälp av detta recept!
Att baka ett långpannebröd med bakpulver är riktigt behändigt då man slipper vänta på jäsning. Sedan är det bara att grädda och skära upp brödet i fina rutor.
Detta bröd blir perfekt till fruktosten, mellanmålet, kvällssmörgåsen, och mycket mer. Det kräver bara ett fåtal enkla ingredienser.
Jag rekommenderar att testa den första rutan av detta långpannebröd med en klick smör när det fortfarande är varmt. Det blir så gott!
Kort sagt så älskar jag detta recept på långpannebröd med bakpulver och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet - Så gör du:
Långpannebröd med bakpulver
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 12 dl rågsikt
- 6 dl vetemjöl
- 3 msk bakpulver
- 2 tsk salt
- 1 liter filmjölk
- 2,5 dl ljus sirap
Instruktioner
- Sätt ugnen på 155°C.
- Smörj och bröa en långpanna med upphöjda kanter.
- Tillsätt rågsikten samt vetemjölet till en stor bunke och rör ned bakpulver och salt.
- Tillsätt sirap och filmjölk och rör om för att blanda till en enhetlig smet.
- Bred ut smeten jämnt i långpannan.
- Frivilligt: sikta lite vetemjöl ovanpå brödet för ett mer rustikt bröd innan det går in i ugnen.
- Grädda brödet i mitten av ugnen på 155°C i ungefär 40 minuter.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna under en köksduk.
- Skär upp brödet i rutor. Njut av ditt långpannebröd!
Bakade detta bröd idag men tyckte inte alls att det var så enkelt som jag fick uppfattningen om. Väldigt torrt, tungt och trögt att röra ihop. Svårt att få ur bunken och lika svårt att bre ut i formen. Men gott blev det!