I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kycklingkrydda!
Denna hemmagjorda kycklingkrydda är enkel att göra och passar bra till all typ av kyckling. Grillad, ugnsbakad, såväl som stekt!
Denna kryddmix blir så mycket godare och mer smakrik butiksköpta versioner. Det går faktiskt nästan inte att jämföra, så mycket mer smakar denna hemmagjorda blandning.
Förutom att den är godare, så är den snabb att göra och helt fri från eventuella okända konserveringsmedel som man kan hitta i butiken. Här vet man precis vad som finns i!
Denna blandning av kryddor har verkligen gjorts för att lyfta fram kycklingens bästa smaker. Det är därför jag verkligen tycker den är så värd att göra, i kombination med att den verkligen innehåller enkla ingredienser.
Allt med detta recept på kycklingkrydda är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det! Den håller sig riktigt färsk och fräsch i minst åtminstone 6 månader i en lufttät kryddburk. Oftast håller den ännu längre enligt min erfarenhet!
Receptet - Så gör du:
Kycklingkrydda
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 2 msk torkad, mald basilika
- 2 msk rosmarin, krossad och torkad
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk torkad, mald timjan
- 2 msk paprikapulver
- 1 msk lökpulver
- 1 msk svartpeppar
- 2 msk torkad persilja
- ⅛ tsk cayennepeppar
- ½ msk salt (eller efter smak)
Instruktioner
- Tillsätt alla ingredienser i en liten skål och blanda väl.
- Förvara i en lufttät behållare i åtminstone 6 månader.
- Använd till att krydda kyckling innan grillning, ugnsbakning eller stekning.
- För att använda som en kycklingrub, kombinera 2 msk av din kycklingkrydda med 2 tsk farinsocker, eller efter smak.
Jätte gott, populärt hos alla gäster stora som små.