Kycklingfärsbiffar med dijonsenap – Recept

4.3/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kycklingfärsbiffar med dijonsenap!

Här är ett recept på riktigt saftiga och goda kycklingfärsbiffar med dijonsenap. De är enkla, goda, och snabba att göra och smakar riktigt härligt tillsammans med exempelvis mos eller ris!

Här är en rätt som verkligen piffar upp vilken dag som helst i veckan. Servera gärna med en knaprig grönsallad och mos eller ris, och en härlig gräddsås eller yoghurtsås.

Kort sagt älskar jag dessa kycklingfärsbiffar med dijonsenap och kan starkt rekommendera dem. Testa gärna receptet nedan.

Kycklingfärsbiffar med dijonsenap

Receptet - Så gör du:

Kycklingfärsbiffar med dijonsenap

4.3/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett recept på riktigt saftiga och goda kycklingfärsbiffar med dijonsenap. De är enkla, goda, och snabba att göra och smakar riktigt härligt tillsammans med exempelvis mos eller ris!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 500 g kycklingfärs
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 st ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 st liten nypa salt
  • 2 tsk peppar
  • 1 msk smör till stekning

Instruktioner

  • Tillsätt mjölk och ströbröd till en bunke och blanda genom att röra om. Låt sedan stå i 10 minuter.
  • Sätt ugnen på 180 grader Celsius.
  • Knäck ner ägget i ströbrödsblandningen och tillsätt även kycklingfärs, dijonsenap, salt och peppar. Blanda samman och forma sedan färsen till cirka 8 biffar.
  • Tillsätt smöret till en stekpanna och sätt stekpannan på spisen. Stek kycklingfärsbiffarna på båda sidor.
  • Grädda sedan biffarna i en ugnsform i mitten av ugnen i 10 minuter på 180 grader Celsius.
  • Färdigt! Njut av dina kycklingfärsbiffar med dijonsenap, med exempelvis mos eller ris, och en härlig yoghurtsås och sallad.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kycklingfärsbiffar med dijonsenap

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar